ZA DOM SPREMNI nije prekršaj

Datum objave: 03.06.2020   Broj čitanja: 224
Marko Perković Thomson će poklič "za dom spremni" i dalje moći neometano izvikivati na koncertima.
ZA DOM SPREMNI nije prekršaj

 

Visoki prekršajni sud donio je odluku da poklik "Za dom spremni" na početku pjesme Marka Perkovića Thompsona "Bojna Čavoglave" nije bio prekršaj protiv javnog reda i mira u dvjema spornim izvedbama koje su bile predmet odlučivanja, javlja HRT.

 

Da poklič "za dom spremni" na početku pjesme "Bojna Čavoglave" nije prekršaj, odlučila je većina sudaca Visokog prekršajnog suda na općoj sjednici toga suda u srijedu.

 

Nakon provedene rasprave, s četiri glasa "za", 15 "protiv" i jednim suzdržanim, odlučeno je da se poklič ''za dom spremni'' ne može podvesti pod zakonski opis prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Pravno stajalište koje su suci zauzeli na današnjoj općoj sjednici je obvezujuće za sve suce tog suda pa time i za tročlano sudsko vijeće koje je potkraj prošle godine presudilo da poklič "za dom spremni" na početku Thompsonove pjesme nije prekršaj.

 

Temeljem te presude koju je danas podržala velika većina sudaca Visokog prekršajnog suda Marko Perković Thomson će poklič "za dom spremni" i dalje moći neometano izvikivati na koncertima.

 

U lipnju prošle godine Visoki prekršajni sud je novčano kaznio makarskog pjevača Maria Rosu za izvikivanje pokliča "za dom spremni" na početku izvođenja pjesme ''Bojna Čavoglave'' na koncertu u Makarskoj.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio