Ministrica Gudeljević: Strepim koja je sljedeća

Datum objave: 04.06.2020   Broj čitanja: 371
Ministrica civilnih poslova BiH, Ankica Gudeljević oglasila se priopćenjem za javnost povodom posljednjeg napada na glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.
Ministrica Gudeljević: Strepim koja je sljedeća

 

"Počelo je prije nekoliko godina sa bezočnim napadima na Zoru Dujmović, ministricu za kulturu i šport, nastavilo preko Željane Zovko i drugih političarki iz hrvatskog naroda da bi kulminiralo sa nedavnim prijetnjama smrću glavnoj tužiteljici Gordani Tadić.

 

Jedna je poveznica za sve njih: javne ličnosti, političarke hrvatskog naroda u BiH i ostale Hrvatice koje obnašaju javne funkcije, poput tužiteljice Tadić.

 

Svoju strepnju, evo javno, izražavam pitajući se koja je sljedeća. Svoju strepnju izražavam i kao žena koja želi dati potporu ženama koje su izložene napadima koji često imaju utemeljenje isključivo u etnonacionalnoj netrpeljivosti a ne u argumentaciji temeljenoj na propustima u njihovom radu", istaknula je u priopćenju Gudeljević.

 

Ako će mjesto, kako je dalje navela, "najtežih uvreda, etiketa i sotoniziranja Hrvatica u javnom bh. prostoru zauzeti mjesto razumijevanju, uvažavanju u međusobnoj potpori to otvara mogućnost da svaka političarka, intelektualka ili bilo koja druga osoba iz javnog i društvenog života bude izložena ne samo verbalnim nego i fizičkim nasrtajima."

 

Naglasila je da se ovoj praksi odlučno treba suprotstaviti i odlučno treba pozvati sve žene, ženske udruge i institucije koje se bave zaštitom ljudskih prava da se u svakoj prigodi javnog vrijeđanja žena oglase te da se toj praksi odlučno suprotstave.

 

"Ma koliko dijelili različita mišljenja, uvjerenja i političke poglede na bh. zbilju, svim ženama moraju biti garantirana ljudska prava u punom kapacitetu", zaključila je u priopćenju Gudeljević.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio