Plenković s delegacijom stigao u Mostar

Datum objave: 05.06.2020   Broj čitanja: 317
Premijer Hrvatske ujedno predvodi delegaciju tamošnjeg HDZ-a koja danas gostuje u Mostaru.
Plenković s delegacijom stigao u Mostar

 

Sastanak predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragana Čovića i premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, održan je u središnjici Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, u Mostaru.

 

Premijer Hrvatske ujedno predvodi delegaciju tamošnjeg HDZ-a koja danas gostuje u Mostaru, a povod je svečana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH na kojoj je Dragan Čović obilježio15 godina predsjedanja ovom strankom.


Čović se zahvalio Plenkoviću na nesebičnoj podršci koju je pružao kao premijer RH, ali i kao predstavnik u institucijama EU, prenosi N1.


"Naš europski put kao jedina perspektiva za Hrvate u BiH i BiH ne bi se odvijao ovakvom dinamikom da nema gospodina Plenkovića i suradnika, niti bi 2015. godine predali zahtjev za članstvo", rekao je Čović.


Dodao je kako su se na sastanku prisjetili svih iskušenja kroz koja su prošli tijekom proteklih 15 godina, te je poručio kako će se "u znak zahvalnosti na svemu što Vlada RH radi za BiH odužiti na način da će izaći na izbore za Sabor Hrvatske i glasati za HDZ".


Plenković je rekao kako je u Mostar došao "kao predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a koji kontinuirano i snažno daju podršku BiH na njenom putu ka EU i NATO-u snažni jačajući odnose dvije države i nastojeći da riješe otvorena pitanja".


"Mislim da smo sve oblike suradnje ojačali tijekom prethodnih godina i tako ćemo nastaviti. Posebno mi je drago da Ureda za Hrvate izvan Hrvatske utrostručio sredstva za projekte u BiH. Mislim da smo učinili maksimum u razdoblju iza nas", rekao je Plenković.


Podsjetio je da RH sada predsjedava Europskom unijom i naglasio kako je njihovo djelovanje otežano jer se zbog pandemije koronavirusa sastanci ne održavaju uživo. "Brojne naše aktivnosti radimo i dogovoramo putem videokonferencija, a imali smo i sastanak posvećen zemljama Zapadnog Balkana. Kada rezimiramo politku proširenja, uspjeli smo ostvariti sjajne rezultate, a to je rješenje situacije iz oktobra kada su tri članice blokirale pregovore sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom i to smo odblokirali", rekao je Plenković.

 
FOTO: Bljesak.info

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio