FOTO: Legendarne Kasumačić i Soldo sele u Njemačku! HRK Grude predstavile pojačanje, proslavile još jednu šampionsku sezonu

Datum objave: 06.06.2020   Broj čitanja: 1003
Stavlja se točka na i na još jednu sportsku sezonu, jednu od najčudnijih u povijesti. Ostati će zabilježeno da su rukometašice Gruda šesti put u nizu svibanj, kada tradicionalno završava sezona, dočekale na rukometnom vrhu.
FOTO: Legendarne Kasumačić i Soldo sele u Njemačku! HRK Grude predstavile pojačanje, proslavile još jednu šampionsku sezonu

 

 Ove godine Grude su na vrhu prvi put pod imenom HRK Grude, nakon što je na posljednjoj Skupštini izglasana promjena imena, odnosno umjesto Hrvatski ženski rukometni klub, Grude su postale Hrvatski rukometni klub.

 

Iako nema službene potvrde o novom prvaku, jasno je tko zaslužuje to biti i zato je danas bilo svečano na imanju Marića gaj. Slavilo se, pjevalo, smijalo, ali i opraštalo.

 

Nazočili su događaju, uz rukometašice, i domaćini predsjednik Zoran Trlin, trenerica i direktorica Zlata Zubac, ali i načelnik općine Grude Ljubo Grizelj koji je čestitao igračicama i vodstvu kluba na izvanrednim sportskim rezultatima i velikoj promociji Gruda.

 

I kroz regionalnu ligu i kroz domaće prvenstvo Gruđanke su, do pandemije, uistinu bile furiozne.

 

A dok se pripremaju za budućnost događaju se i kadrovske promjene. Ranije se, nadamo se na kratko, umirovila kapetanica Amanda Jelčić koja će uskoro postati majka, ali mjesto u njenom klubu je čeka, stoga i ona je danas bila na druženju i tradicionalnoj već proslavi uspjeha. Grude je napustila Nikolina Vukčević koja karijeru nastavlja u matičnoj Budućnosti. Milica Globarević odlazi u talijanski Salerno, a djevojka koja je u kratkom vremenu postala legenda kluba i koju će Grude sigurno pamtiti, vrhunsko lijevo krilo, Lejla Kasumačić uplovljava u bračnu luku i odlazi u Njemačku živjeti. Andrea Soldo, još jedna djevojka koja je dala dodatnu vrijednost grudskom rukometu, također nas napušta i ide u Njemačku, a zlatnim slovima ostati će upisana kao dio najljepšeg vremena grudskog rukometa. Nikolina Knežević otišla je u Rumunjsku igrati za CSM Galatu. Predsjednik Trlin i trenerica Zubac zaželjele su sve najbolje

 

Ono što raduje je da je na današnjoj svečanosti bilo pet djevojaka iz škole rukometa HRK Grude, priključenih seniorkama. Stigla je i nova članica kluba Gabrielle Leese.

 

Svim igračicama koje odlaze sreću su zaželjeli kao i uspjehe u životu vodeće osobe kluba iz dvorane Bili Brig, a nove "Kćeri bure" dočekala je dobrodošlica. Početak priprema za novu sezonu zakazan je za kolovoz. Nakon liječničkih pregleda i treninga ekipa putuje na visinske pripreme, onda se vraća treninzima u Grudama, zatim i 3. Festivalu rukometa - Grude 2020.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ero06.06.2020 21:34 sati
    čestitke divnim djevojkama, ovo je primjer plemenitog i dragog kluba i dragih ljudi
  • Je tako je06.06.2020 21:33 sati
    Hžrk grude jednako jugoslavija u malom
  • PONOSNI GRUĐANIN06.06.2020 21:32 sati
    Lijepo je ovo vidjeti! GRUDE SU PRIMJER SVIM BH GRADOVIMA! I ZATO SU BILE GLAVNI GRAD HERCEG BOSNE JER SU UVIJEK BILE UKLJUČIVE I PRIJATELJSKE PREMA SVIMA, A NIKAD NISU ZABORAVLJALE SVOJ IDENTITET. PONOSIM SE OVIM GRUDAMA I HVALA NAŠOJ GRUĐANKI LEJLI KASUMAČIĆ KOJA JE BILA NAJBOLJA U OVOM KLUBA POSLJEDNJE DVIJE TRI GODINE SIGURNO!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio