EKSKLUZIVNO: ZAŠTO JE ZATVORENA GRANICA S BIH I SRBIJOM? KORONAVIRUS NIJE PRIMARNI RAZLOG...

Datum objave: 25.06.2020   Broj čitanja: 3103
"Mislite li da je koronavirus stvarni razlog zatvaranja granica", pita nas sugovornik blizak HDZ-u Hrvatske s kojim smo razgovarali o stanju u vrhu stranke pred najvažniji test Andreja Plenkovića.
EKSKLUZIVNO: ZAŠTO JE ZATVORENA GRANICA S BIH I SRBIJOM? KORONAVIRUS NIJE PRIMARNI RAZLOG...

 

Premijer za krizna vremena, kako ga nazivaju u Hrvatskoj, ovih dana ne miruje, a rješava se i onih koji mu predstavljaju uteg oko vrata. Sugovornik blizak HDZ-u Hrvatske priča nam koji su Plenkovićevi aduti za novu pobjedu i koga se želi riješiti u budućnosti.

 

- Gledajte, kada je Plenković došao na čelo stranke, a kasnije i na čelo Hrvatske kao premijer početak puta je bio težak, a to se protegnulo do današnjih dana. Morao je smirivati migrantsku krizu i sačuvati Hrvatsku od njihova "osvajanja zemlje", nakon što ih je Zoran Milanović pustio i napravio "mini Njemačku" s ljudima koji mogu potpuno promijeniti sliku Hrvatske. U rješavanju migrantske krize premijer je uspio. Dogodio se i slom Agrokora o kojem je praktički gospodarstvo Hrvatske bilo ovisno. Plenković je sve napravio da Hrvatska više ne bude ovisna o Todoriću i sličnim Todorićima. Oslabio je moć tehnomenadžera koji žele vladati Hrvatskom iz sjene, a dosta njih bili su njegovi prethodnici na čelu Hrvatske vlade. Nije se libio smjenjivati one koji su činili pogreške ili bili povezivani s bezakonjem, a kada su Hrvati u BiH u pitanju, nijedan političar nije status tog naroda u BiH toliko internacionalizirao poput njega - tvrdi sugovornik i nabraja dosadašnja tri izbora Željka Komšića od strane Bošnjaka kojeg je nakon toga legalizirala tadašnja hrvatska politika, prvo Stipe Mesić pa onda i Ivo Josipović. - Sve je vodilo tzv. građanskom konceptu, odnosno bošnjačkom konceptu bez Hrvata, a onda je došao Plenković i krenuo u međunarodno lobiranje za narod kojeg žele izbrisati iz domovine koju je stvarao. Željka Komšića više nitko ne priznaje relevantnim čimbenikom - ističe.

 

Posebno spominje njegov rad u vremenu pandemije koronavirusa. - Hrvatska je ocijenjena jednom od najuspješnijih zemalja u borbi protiv koronavirusa, na vrijeme su donesene gospodarske mjere. Pogledajte tko prigovara Plenkoviću, samo oporba i mediji koji ga žele srušiti. Jeste li čuli nekog gospodarstvenika, pa čak i iz turističkog i ugostiteljskog sektora koji su najugroženiji, da prigovaraju Plenkoviću da nije učinio sve što je mogao? Niste, naravno - priča za Grude.com sugovornik i otkriva zbog čega stanovnici BiH i Srbije moraju u karantenu ako prijeđu granicu. Tvrdi da koronavirus uopće nije primarni razlog. - Andrej Plenković je balansirao s ovom vladom najbolje što je mogao i izvlačio je maksimum. Međutim, svjestan je da su neki ljudi i njemu teret. Radi se prvenstveno o Miloradu Pupovcu. Posebno je ogorčen nakon srbijanskih izbora gdje nijednog Hrvata nema u Skupštini Srbije i Vojvodine. Prva demonstracija moći je uvođenje zabrana prelaska preko granice tako da tradicionalnih Pupovčevih autobusa neće biti niti iz Bosne i Hercegovine niti iz Srbije, a oni su mu maksimalno osiguravali nadmoć kod Srba u Hrvatskoj i prikazivali situaciju nestvarnijom nego što ona uistinu je. Čim prođu izbori granice će se ponovno otvoriti, a nakon pobjede Plenkovića mijenjati će se odnos prema Srbiji jer on drži mehanizme u svojim rukama. Ako Hrvatska blokira Srbiju na europskom putu nikakvo uljepšavanje stanja i bajke Aleksandra Vučića više neće prolaziti - zaključuje naš sugovornik.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Odgovor Brtanu25.06.2020 23:45 sati
  Ne mogu. Oni nisu hrvatska dijaspora. Oni su sačuvali prebivališta i s vremena na vrijeme dođu s autobusima iz Srbije i BiH. Ovo je realan i dobar potez da im konačno dadnemo po ušima samo što ja mislim da će se Plenki povuć i prije izbora otvorit granice jer će počet pritisci stranih institucija.
 • Brtan25.06.2020 19:36 sati
  Pa zar ti Srbi u BiH i Srbiji ne mogu glasovati u konzulatima u Banja Luci, Beogradu, Subotici... kao što ćemo i mi u BiH? To im je lakše nego osiguravati autobuse i privlačiti pažnju javnosti.
 • Puslica25.06.2020 18:49 sati
  Živi bili pa vidili
 • GR-9925.06.2020 15:05 sati
  Ovo je sraz HDZ-a i SDP-a. Plenković se mora riješiti Pupovca ako želi dugoročnu vladavinu.
 • 25.06.2020 14:44 sati
  Ništa ne vjerujem, pogotovu izvori bliskom HDZ -u.
 • Erotel25.06.2020 14:30 sati
  Ovo je realna i dobra taktika. Smanjit će se broj srpskih glasača i za Pupovca i za njegove kojima treba prelit glasove. Kada se vidi da Pupovac nema glasača kao na ranijim izborima lakše će mu biti oduzeti prava ili kompenzaciju napraviti. Neka Hrvati u Srbiji imaju jednaka prava i stvar riješena.
 • -.-25.06.2020 14:00 sati
  Mislim da je ovo malo blesavo. Pupovac ima prakticki zagarantirana mjesta u saboru bez obzira na broj glasaca.
 • Možda ste u pravu a možda ne25.06.2020 13:35 sati
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio