TOTALNI RAT: Prema istraživanju šest izbornih jedinica HDZ-u 31 sigurni mandat, SDP-u 30

Datum objave: 26.06.2020   Broj čitanja: 335
Javni medijski servis od srijede objavljuje istraživanje preferencija birača po izbornim jedinicama HRejting koji je pokazao svu neizvjesnost parlamentarnih izbora koji će se održati u nedjelju 5. srpnja.
TOTALNI RAT: Prema istraživanju šest izbornih jedinica HDZ-u 31 sigurni mandat, SDP-u 30

 


Zbroje li se sigurni mandati u šest izbornih jedinica (od druge do sedme) HDZ je u blagoj prednosti pred Restart koalicijom predvođenom SDP-om.

 

HDZ osvaja 31 sigurni mandat, a Restart 30. Treća snaga u Hrvatskoj nakon izbora mogao bi postati Domovinski pokret s partnerima koji uzima 13 sigurnih mandata, a dosadašnja treća opcija Most ima tek jedan sigurni mandat i to Nikolu Grmoju u šestoj izbornoj jedinici.

 

Preostalih devet mandata je rubnih i tu je mnoštvo kombinacija, no prema izglednima još dva mandata bi dobio HDZ, četiri Restart koalicija, koja bi u tom slučaju imala mandat više od HDZ-a te po jedan mandat Domovinski pokret, Most i platforma lijevih stranaka Možemo.

 

No, ti mandati mogu otići i drugim opcijama. HDZ je u kombinaciji za manje izglednih četiri mandata, a Restart, Domovinski pokret i Most za još po dva. Neizgledni rubni mandati nadohvat su Stranci rada i solidarnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, HNS-u, Reformistima varaždinskog župana Radimira Čačića, platformi Možemo i koaliciji okupljenoj oko Živog zida.

 

Direktno.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio