Intervju Ljube Grizelja: Grude su sredina iz koje se najmanje odlazi, ulaže se u sve dijelove općine

Datum objave: 27.06.2020   Broj čitanja: 1373
Općina Grude, iako po broju stanovnika jedna od manjih u BiH, danas je jedan od lidera u gospodarskom napretku te primjer koji pokazuje kako sinergija općinske administracije i gospodarstvenika može dovesti do napretka u kontekstu stvaranja novih radnih mjesta.
Intervju Ljube Grizelja: Grude su sredina iz koje se najmanje odlazi, ulaže se u sve dijelove općine

 

Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude, u intervjuu za Večernji list osvrnuo se na dva dosadašnja mandata na čelu ove prosperitetne općine zapadne Hercegovine, kazavši kako kao najveće postignuće svih aktera u Grudama vidi stvaranje pozitivne klime za ulaganja i razvoj poduzetništva, a što je rezultiralo brojnim projektima.

 

U velikom intervjuu u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH grudski načelnik Grizelj kazao je da je najviše ponosan na činjenicu da je on sa svojim timom uspio svoje sugrađane zainteresirati i maksimalno motivirati za organizaciju života ovdje. - Probudila se svijest da im nitko neće ništa darovati, već da se sami moraju pobrinuti o svemu. To je najveće postignuće. Sve drugo, gospodarstvo, projekti i socijalna slika, kultura i sport dođu nakon toga - kazao je prvi čovjek Gruda.

 

U projektnom smislu naglasio je kako se intenzivno radilo na svim područjima odgovornosti općinske uprave. - Tu bih svakako izdvojio projekt poslovne zone, projekte prometne, komunalne, školske infrastrukture, turizma, kao i avanturističkog parka koji smo razvijali. Dakle, čini mi se da smo uložili u sva područja života. Jesmo li zadovoljni, to bih pitanje postavio na idućim izborima našim građanima. Izbori su najbolje vrijeme kada se može dati i najbolja ocjena - kazao je Grizelj.

 

Ističe da se grudsko rukovodstvo trudilo slati pozitivnu poruku i zainteresirati ljude za razvoj ovoga kraja. - Razvoj poduzetničke infrastrukture, a pogotovo u kontekstu poslovne zone, važan su preduvjet za generiranje uspjeha. Gruđani su to postigli zahvaljujući svojoj marljivosti, predanosti radu, stvaranju svijesti o tomu da im neće nitko drugi rješavati njihova pitanja. Država je ta koja stvara uvjete te smo krenuli u projekt poslovne zone i, evo, prije nekoliko dana imali smo skup investitora u poslovnoj zoni, gdje smo okupili njih 18. Treba navesti kako su općinske investicije, odnosno investicije javnog sektora, Elektroprivrede, HT-a već između tri i pol i četiri milijuna maraka. Sve realiziramo uz dobru suradnju sa županijskom i federalnom razinom. Istodobno, privatni investitori već u ovoj fazi investirali su desetke milijuna maraka. Ne bih želio upasti u samohvalu, ali radili smo svoj posao, dakle, ono što nam je zadaća - kazao je Grizelj istakvnuši misao kako su Grude, uz sve probleme koji postoje, sredina iz koje se najmanje odlazi. - A to je potvrda da radimo posao - zaključio je.

Što je još rekao prvi čovjek Gruda pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH, u dvobroju, 27. i 28. lipnja.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Ja27.06.2020 23:43 sati
  Meni je super u našoj Općini, nisam nikada imala posao u cijeloj Općini Grude ali nije mi žao opet sam našla u blizini preko granice i opet mi je blizu za doć kući. Čovijek vodi općinu bez greške. Bog ti dao zdravlja i sreće i radi kao što si i do sada radio pomažući onima kojima najviše treba ti kojima pomažeš kada krenu na pravi put sretan si kao da du tvoji. Sretno Ljubo
 • Gruđanin27.06.2020 20:32 sati
  Pa kamo ga nije sram mazat oci i lagat.
 • Marijan D.27.06.2020 16:53 sati
  Ljubo će vladati dokad god bude htio. A ovi anonimusi neka mu iziđu na megdan.
 • Grude 27.06.2020 16:44 sati
  Katastrofa, otjerao opcinu u financijsku dubiozu a nista napravio nije
 • Neda27.06.2020 15:08 sati
  Samo je iskaznica bitna . Nekad se zvala partijska danas hadezeovska.
 • Gruđo27.06.2020 15:08 sati
  Dobar covjek i nacelnik, ali znas kako se kaze: uvijek moze bolje i vise, ali covjek na mjestu definitivno...
 • Iook27.06.2020 14:30 sati
  Ljubo je legenda od čovijeka, topao pristup i svima dostupan, često među narodom, nema zatvorenost do granica bahatosti kao prethodnici. Grude su lijepe, sela bi se dala još srediti, npr. jako su zarasli lokalni putovi..a ako se vozimo ovom jedinom tranzit ulicom (najveći nedostatak) možemo vidjeti stabla koja stružu o kamione i samim time kad se odlome prijete i prometu i pješacima, u istoj ulici primjetne su zahrđane rasvjetne bandere, pa bi bio lijepo kad bi i to sve bilo lijepo kad se prolazi..sitnice čine velike lijepe stvari.
 • Ero27.06.2020 14:15 sati
  Ljubo bez konkurencije najbolji načelnik u grudskoj povijesti. Još neka završi obilaznicu i 2024. prepusti mandat nekom drugom. Čestitke na svemu.
 • miško27.06.2020 14:05 sati
  Bgti koga lažeš više, odakle se ne odlazi.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio