AKCIJA LJETO 2020: MUP ŽZH pojačanije će kontrolirati promet do rujna

Datum objave: 27.06.2020   Broj čitanja: 496
Policijski službenici će za vrijeme trajanja akcije koristiti svu raspoloživu opremu potrebnu za rad, a posebno mjerače alkohola u dahu i uređaje za mjerenje brzine..
AKCIJA LJETO 2020: MUP ŽZH pojačanije će kontrolirati promet do rujna

 

Uprava policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) provodi akciju pojačane kontrole prometa pod nazivom "Ljeto 2020" koja će trajat do 21. rujna, a s ciljem pojačane aktivnosti policije na prometnicama i poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti prometa na cestama.

 

Ova akcija provodi se i iz razloga preventivnog djelovanja na sve vozače sudionike u prometu, te kako bi se smanjio broj prometnih prekršaja, potaklo na poštivanje prometnih propisa, ukazalo na važnost tehničke ispravnosti vozila i korištenja sigurnosnog pojasa tijekom vožnje, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici MUP-a ZHŽ-a.

 

Iz županijskog MUP-a ističu kako su najčešći uzroci nastanka prometnih nesreća neprilagođena brzina, a zatim oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje i alkohol, kao i korištenje mobilnih telefona prilikom upravljanja vozilima.

 

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine, zbog izvanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa, ova Uprava policije manjim je obujmom provodila kontrolu i nadzor prometa na cestama. Zbog ograničenja i slabijeg kretanja osoba i vozila ukupni broj prometnih nezgoda se smanjio, ali je došlo do povećanja posljedica u navedenima u odnosu na prvih pet mjeseci 2019. godine, stoji u priopćenju.

 

"Policijski službenici će za vrijeme trajanja akcije koristiti svu raspoloživu opremu potrebnu za rad, a posebno mjerače alkohola u dahu i uređaje za mjerenje brzine, kako bi se ostvario cilj akcije", poručuju iz MUP-a ZHŽ-a.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio