Nela Sršen: Drugog vala neće biti, znanstvenici koji šire paniku su teroristi

Datum objave: 29.06.2020   Broj čitanja: 872
Nela Sršen liječnica koja godinama živi i radi u Padovi, rekla je za HRT-ov Studio 4 kako se s ljepšim vremenom i ultraljubičastim zrakama usporava širenje virusa.
Nela Sršen: Drugog vala neće biti, znanstvenici koji šire paniku su teroristi

 

Istaknula je da bi se ljetno razdoblje trebalo iskoristiti, dok škole ne rade, a i mnogo industrija ne radi preko ljeta.

 

"Često govorimo da je problem u virusu. To nije točno. Problem smo mi. Virus je u nama i virus ide s nama", dodaje.

 

Govoreći o tome kako je posljednjih dana čula informacije o drugom valu, kazala je da joj se čini da netko kao da želi stvarati strah, psihozu i nesigurnost među narodom.

 

Na pitanje vjeruje li se stručnjacima u Italiji, kazala je da je čula za slučaj Zadra te napomenula da će uskoro biti i natjecanje za Formulu 1.

 

"Svi će biti podvrgnuti brisevima, ma koliko god to koštalo. Shvatili smo i naučili da bilo kakvo okupljanje, bliski kontakti, uvjetuju širenje virusa", kazala je.

 

Treba li Plenković u samoizolaciju?

 

Komentirala je i rukovanje premijera Plenkovića s Đokovićem.

 

"Od samog početka nekoliko ljudi je govorilo i davalo informacije. Oni su primali upute od Svjetske zdravstvene organizacije i europske kontrole za bolest. Ako po njihovim procjenama nije bilo indikacije da netko zbog nekog irelevantnog kontakta ne treba ići u izolaciju, tu završava priča. Ne razumijem zašto se virus koristi u predizbornoj kampanji", kaže Sršen osvrćući se na mišljenja nekih političara da je premijer Andrej Plenković trebao ići u samoizolaciju zbog kontakata na zadarskom turniru.

 

Drugog vala neće biti, to je virus kao i svaki drugi

 

Za Glas Istre je rekla da, ako se budemo ponašali kako treba, drugog vala neće ni biti.

 

"Mnogo smo do sada naučili, a ovaj virus nije nešto posebno. On je kao i svaki drugi virus, a obično takvi i slični virusi žive oko godinu dana", rekla je.

 

 Posebno ju je razljutio stav nekih znanstvenika koji su u zadnje vrijeme tvrdili da nema dokaza da je virus preko ljeta oslabio i koji po njenom mišljenju šire nepotrebnu paniku.

 

"Zašto stvarati teorije zavjere, onima koji tako nešto tvrde mogu samo poslati znanstvene radove koji su objavljeni zadnjih dana i iz kojih se jasno vidi da je virus definitivno oslabio. Za mene su ljudi koji šire nepotrebnu paniku gotovo kao teroristi", veli Sršen.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • !29.06.2020 11:11 sati
    pametna žena
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio