Šok za hercegovačkog smiljara i fotografije s mjesta događaja: Zamalo ga ugrizla zmija

Datum objave: 05.07.2020   Broj čitanja: 1243
Ekipa Večernjaka ovih je dana boravila na jednom privatnom hercegovačkom imanju gdje su vrijedni domaćini odradili berbu smilja.
Šok za hercegovačkog smiljara i fotografije s mjesta događaja: Zamalo ga ugrizla zmija

 

Kako su nam kazali prinosa je skoro dvostruko manje nego prošle godine. - Što se dogodilo ne možemo reći bez neke stručne analize jer smo se istim postupkom vodili kao i prošle godine, međutim prinos je dvostruko pao - kaže nam vlasnik.

 

Satima je sa sinovima radio na svom imanju, a zamalo se dogodio i incident. Naime, kada je sin rukom zamahnuo da zahvati smilje koje je prethodno pokošeno pojavila se zmija duga oko jednog metra. - Je li otrovnica ili ne, ovako ne mogu zaključiti, ali kažu i da u tzv. neotrovnim zmijama ima jedna doza otrova tako da sam sretan da do nikakvog kontakta nije došlo. Ja sam prvi ugledao zmiju i doslovno uhvatio sina za ruku da je ne dotakne - kaže nam vlasnik.

 

Ističe da ga ovogodišnji slab prinos neće pokolebati da radi i ubuduće. - I kada sam ulazio u ovo gledao sam na smilje kao jednu dodatnu zaradu za sebe i svoju obitelj. Nisam išao grlom u jagode da posadim enormne količine pa danas da i sebe i druge krivim jer nisam uspio jer me je razočarala cijena i slično. Sadio sam onoliko koliko možemo obitelj i ja uraditi, a evo i kada je prestala smiljomanija zadovoljni smo i trudimo se oko onog što imamo - priča nam vlasnik imanja.

 

 

Vecernji.ba

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio