MOSTAR: SIPA uhitila četiri krijumčara migranata

Datum objave: 06.07.2020   Broj čitanja: 396
Policijski službenici SIPA-e pretresli su četiri osobe i jedno putničko motorno vozilo za koje postoji sumnja da je korišteno prilikom organizacije prevoza migranata..
MOSTAR: SIPA uhitila četiri krijumčara migranata

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru lišili slobode četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“.

 

Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretresli su četiri osobe i jedno putničko motorno vozilo za koje postoji osnova sumnje da je korišteno prilikom organizacije prevoza migranata. Tom prilikom otkrivena su i privremeno oduzeta četiri mobilna telefona.

 

- Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine. Imajući u vidu značaj ostvarene suradnje prilikom realizacije navedenih aktivnosti, zahvaljujemo se policijskim službenicima MUP Hercegovačko-neretvanske županije - priopćeno je iz SIPA-e.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio