SIPA ULETJELA I U GRUDE I POSUŠJE! DRŽAVA OŠTEĆENA ZA 36 MILIJUNA KM

Datum objave: 07.07.2020   Broj čitanja: 2994
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH započeli operativnu akciju kodnog naziva "Delta".
SIPA ULETJELA I U GRUDE I POSUŠJE! DRŽAVA OŠTEĆENA ZA 36 MILIJUNA KM


U tijeku su pretresi stambenih i poslovnih objekata, i pokretnih stvari na ukupno 29 lokacija na području Brčkog, Obudovca, Bijeljine, Tuzle, Srebrenika, Živinica, Sarajeva, Zenice, Travnika, Novog Travnika, Viteza, Posušja, Gruda, Ljubuškog i Mostara.

 

"Navedene aktivnosti provode se postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda i pranje novca", priopćeno je iz SIPA-e.

 

Kako se navodi, osumnjičene osobe terete se da su u saradnji s drugim osobama, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, osnovali grupu za organizirani kriminal, radi nezakonitog stavljanja u promet duhana za pušenje i cigareta, bez plaćanja trošarine na duhan za pušenje i cigarete i bez obilježavanja navedenih proizvoda akciznim markicama Bosne i Hercegovine, čime je Proračun Bosne i Hercegovine oštećen za iznos oko 36.000.000 KM po osnovu neplaćene akcize na duhan za pušenje i cigarete.

 

Navedene aktivnosti provode se u suradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje i više policijskih agencija u BiH.

 

Više informacija o rezultatima operativne akcije "Delta" bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda BiH i Tužiteljstva BiH.

 

Klix.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio