Posao od milijardu dolara u Bitcoinima

Datum objave: 09.07.2020   Broj čitanja: 518
Pored ove misterije oko Bitcoina, prošlogodišnji transfer od otprilike milijardu dolara također je bio predmet interesiranja.
Posao od milijardu dolara u Bitcoinima

 

Javna priroda Bitcoin blokchaina, i drugih kriptovaluta nalik njemu znači da se pseudonimne informacije o transakcijama objavljuju javno u registru transakcija koji se prati još od pokretanja sistema.

 

Pored svih kritika koje Bitcoin trpi, evo nečeg zabavnog: neko je u prošlog tjedna prebacio Bitcoina u približnoj vrijednosti od milijardu američkih dolara, što je bio javan potez koji je svako mogao da vidi, ali su identiteti pošiljaoca i primalaca ostali nepoznati, piše Bankar.me.

 

Veliki novac koja se obrće krijući se pred svima obično izaziva određeno zanimanje među bitkoinerima. Decrypt je primijetio da je ovaj transfer prepoznat kao najveći transfer Bitcoina povezan s poslom kao što je razmjena dobara.

 

To znači da se možda radi o imućnom privatnom pojedincu, ili bi stvarno moglo da se radi o burzi, investitoru, ili nekom drugom pravnom subjektu koji je trenutno nepoznat. Nije obavezno objaviti koje Bitcoin adrese neko kontrolira, i ako nitko drugi ne sabere dva i dva, nečije aktivnosti mogu da ostanu pod velom pseudonimnosti.

 

Ako ova suma Bitcoina pripada nekome legitimnom, onda je vjerojatno da je u pitanju interni transfer za neki posao, ili predstavlja veliku kupovinu roba ili usluga, ili prodaju Bitcoina.

 

Bez obzira na to što je u pitanju, za taj posao mora da se plati porez u bilo kakvim relevantnim okolnostima.

 

A ako transfer nije bio legalan, pa, pseudonimnost i sposobnost da novac slobodno cirkulira bez prethodnog odobrenja nadležnih i jeste smisao Bitcoina. Kada je to već rečeno, snage zakona su u ovoj fazi igre svakako svjesne Bitcoina, i ako mi možemo da govorimo o ovom transferu, onda bi to svakako mogli da čine i drugi ljudi.

 

Javna priroda Bitcoin blokchaina, i drugih kriptovaluta nalik njemu znači da se pseudonimne informacije o transakcijama objavljuju javno u registru transakcija koji se prati još od pokretanja sistema.

 

Pored ove misterije oko Bitcoina, prošlogodišnji transfer od otprilike milijardu dolara također je bio predmet interesiranja. A prije samo par sedmica, pratioci kriptovaluta su češkali glave zbog male transakcije Ethereuma koju su pratile milijunske takse.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio