Portal iza kojeg stoji javna ustanova u ZHŽ-u objavio vijest pod embargom

Datum objave: 11.07.2020   Broj čitanja: 929
Regulatorna agencija za komunikacije RAK mogla bi ovih dana imati posla s obzirom da su pojedini portali vijest koja je pod embargom objavili satima prije nego će biti službeno objavljena.
Portal iza kojeg stoji javna ustanova u ZHŽ-u objavio vijest pod embargom

 

Radi se o vijesti da je Petar Palić novi biskup u Hercegovini, a Dražen Kutleša nadbiskup koadjutor u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji.

Portal koji je u ZHŽ-u objavio vijest sa sjedištem u Ljubuškom čak za sebe navodi da je pod ravnanjem jedne javne ustanove, stoga nije teško provjerljivo tko stoji iza puštanja vijesti, ali je i nevjerojatno da se javna ustanova koju plaćaju građani bavi ovakvim stvarima i otkriva tajne Vatikana kako bi sebi priskrbila klikove.

Naime, informaciju je većina medija imala još jučer, ali je zbog poštivanja medijskih načela i poštovanja prema Vatikanu nije objavila. Međutim, neki portali su požurili objaviti vijest da bi namaknuli koji klik što se pokazalo neprofesionalno i neetično, a navodno je nekoliko sveučilišnih profesora s novinarskom diplomom RAK-u poslalo pismo i screenove spornog sadržaja.

Također, u crkvenim krugovima već je poznato i ime svećenika koji je u jednoj Viber grupi sa stotinama sudionika dijelio dokument pod embargom.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio