Nedjelja ostaje neradni dan za trgovine u ŽZH

Datum objave: 14.07.2020   Broj čitanja: 221
Trgovine na području Županije Zapadnohercegovačke radnim danima mogu biti otvorene od 07:00 do 21:00 sat..
Nedjelja ostaje neradni dan za trgovine u ŽZH

 

Na posljednjoj sjednici Vlade Županije Zapadnohercegovačke, koja je održana u petak, na Dnevnom redu je bila i Odluka o radnom vremenu fizičkih i pravnih osoba koje obavljaju djelatnost trgovine i trgovačkih usluga na području Županije Zapadnohercegovačke.

 

Kako je ranije najavio, ministar gospodarstva u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, Dario Sesar, predložio je spomenutu Odluku. Ovom Odlukom trgovine na području Županije Zapadnohercegovačke radnim danima mogu biti otvorene od 07:00 do 21:00 sat, dok rad trgovina nedjeljom, u dane blagdana i neradnim danima nije dozvoljen.

 

Blagdani i neradni dani su oni koji su utvrđeni Zakonom koji uređuje blagdane i neradne dane u Županiji Zapadnohercegovačkoj i oni koje Odlukom proglasi Vlada Županije Zapadnohercegovačke ili Gradsko odnosno Općinsko vijeće.

 

Izuzetak ove odredbe su pekarske radnje koje obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje kruha, peciva, svježe tjestenine i kolača, koje mogu raditi nedjeljom, te u vrijeme blagdana i neradnih dana u vremenu od 07:00 do 10:00 sati.

 

Također, izuzetak su i pravne osobe koje se bave prometom nafte i naftnih derivata, a koje obavljaju prodaju istih, mogu raditi u vremenu od 00:00 do 24:00 sata.

 

Trgovine na području Županije Zapadnohercegovačke dužne su u roku 30 dana uskladiti svoje radno vrijeme od dana stupanja na snagu spomenute Odluke. Odluka će stupiti na snagu osam dana nakon objave u „Narodnim novinama Županije Zapadnohercegovačke“.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio