Njemačka otkrila kada je tek moguć oporavak tržišta

Datum objave: 23.07.2020   Broj čitanja: 494
Oko 2,85 milijuna nezaposlenih je u Njemačkoj, što je u postotku 6,2 posto. Od toga je za skoro 640 tisuća zaslužna ova kriza. Ovo su podaci za prošli mjesec.
Njemačka otkrila kada je tek moguć oporavak tržišta

 

Čelnik njemačke Savezne agencije za rad rekao je kako će najmanje dvije ili tri godine trebati za oporavak njemačkog tržišta rada od posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa, prenose Grude.com.

– Sigurno će potrajati do 2022. ili 2023. da se vratimo na uobičajene razine zaposlenosti. No, vjerujemo da se to može ponovno dogoditi – rekao je Detlef Scheele u razgovoru za novinsku agenciju DPA, a prenosi portal SEEbiz.

Scheele očekuje da će se nezaposlenost povećati tijekom ljeta, kao što je i uobičajeno, ali ne očekuje da će broj nezaposlenih premašiti tri milijuna.

Kako kaže, sadašnja kriza povezana je s koronavirusom prije nego s gospodarskim ili strukturnim razlozima, što znači da oporavak može započeti čim se određeni čimbenici pokrenu u pravom smjeru.

– Trenutno očekujemo pogoršanje koje se najvećim dijelom pripisuje efektima pandemije. Tržište rada bilo je, zapravo, u dobrom stanju – rekao je Scheele.

Otklonio je strahove da će aktualni program državne podrške za očuvanje radnih mjesta u problemima pogođenim kompanijama samo odgoditi otpuštanja, pa čak i stečajeve, prenosi Avaz.

– Skraćeni rad funkcionira. U ovom trenutku ne vidimo naznake većeg vala otkaza – poručio je u razgovoru za DPA.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio