FOTO: Hrvatski branitelj invalid Jozo Klarić od Trilja pješačio do Međugorja za suborce koji su otišli u tami

Datum objave: 05.08.2020   Broj čitanja: 666
Božja je prva i zadnja, u tome je sva ljepota i tajna.
FOTO: Hrvatski branitelj invalid Jozo Klarić od Trilja pješačio do Međugorja za suborce koji su otišli u tami


Jozo Klarić Klaja 1. kolovoza kreće na put Trilj-Međugorje. Na organiziranom i dobro pokrivenom od dobrih ljudi putu, ide teško jer je invalid domovinskog rata, bori se, gazi. Na putu je svratio i odmorio u Grudama kod obitelji Knezović iz koje je dobio i pratnju na daljnjem putu do Kraljice mira.


 

Jozo kreće na hodočašće sa nakanom sjećanja na naše branitelje koji su s ovog svijeta otišli u tami, oduzevši sebi živote i za poginule i umrle hrvatske branitelje i njihove obitelji.

 

- Veliko hvala svima koji su bili uz njega duhom, tijelom i molitvom. Hvala Željko, Slavica i svima ostalima koje ne mogu tagirati na pruženoj ruci i podršci. Mnogi od nas smo slabi i ne vjerujemo u sebe. A ti, ti si poseban...jednom si mi rekao: "Kad sam obolio, počeo sam živjeti!" S tobom sam svaki dan, vidim kako bolest, kako gosn. Parkinson napreduje u tvom tijelu. Ima dana da te ne razumijem koliko teško ponekad govoriš. Tvoje neprospavane noći...više ih ne brojim...navikla sam da ne spavaš. A ti si na tim slabim nogama koje vučeš (već godinama ne možeš dizati noge i hodati normalno) punim žuljeva i rana, ali snažne volje i duhovno jak uspio u svom naumu propješačiti od Trilja do Međugorja i pokloniti se Gospi u svojoj nakani.


 

A za one koji nisu upoznati s njegovom nakanom prenosim Jozino obraćanje.

 

"Hvaljen Isus i Marija, braćo i sestre u Kristu, Božja je prva i zadnja, u tome je sva ljepota i tajna. Pozivam vas na zajedničku molitvu krunice koju ću moliti tijekom petodnevnog hodočašća Majci Božjoj, za našu braću koja izgubiše rat poslije rata, koji ovu doline suza napustiše u tišini i mraku, srca prepuna gorčine.

 

Nama ostaje tuga, bol i suze, prah zemaljski da nas podsjeća na ovozemaljsku prolaznost i vječnu radost.

 

Polazak i molitva molbi nakane i zahvale je 1. kolovoza u 4 i 30 ispred crkve svetog Mihovila u Trilju, a s nakanom da se Majci Božjoj poklonim 5. kolovoza u Međugorju. Da se zahvalim što je bila naša zaštitnica i čuvala nas kroz bure i oluje u vrijeme Domovinskog rata.

 

Molitva krunice će biti uživo putem braniteljskog kutka na Facebooku pod nazivom POGLED S ČUKE i mog profila. Idućih dana molitva krunice će biti s početkom u 19 sati.

 

Svaki dan ću imati pratnju po jednog od moje braće branitelja i tako mi olakšati moj hod Majci.


 

Za moguće poteškoće prilikom prijenosa putem interneta i točnog početka molitve krunice biti će obavijesti na profilu."

 

Jozo kojega smo sreli u Grudama i putem našega portala zahvaljuje svima koji su mu pomogli na njegovom hodočašću, na koje je stigao danas oko podneva.

 

Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ...06.08.2020 12:45 sati
    Bog ti dao snage no ovom ali i na svim tvojim putevima
  • Frano05.08.2020 20:32 sati
    Dragi čovječe tebi se divim i necu se više tužit da me išta boli, neka ti draga Gospa usliši tvoje molitve.....!!!!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio