Hadžihafizbegović: Pobijedio sam koronu - sotonu, borba je bila egzorcizam

Datum objave: 11.08.2020   Broj čitanja: 801
Emir Hadžihafizbegović, ratnohuškački bh. glumac, oporavio se od koronavirusa, a kako je rekao za "Avaz" prošao je pakao. S obzirom na izjave koje prenosimo u cijelosti, sada je očito da korona onima s oštećenom psihom, istu dodatno oštećuje.
Hadžihafizbegović: Pobijedio sam koronu - sotonu, borba je bila egzorcizam

 

Koronavirus je za njega sotona, a kako je istaknuo, sama borba s koronom je egzorcizam.

- Poručujem svima koji još ovo nisu ozbiljno shvatili da se radi o jednoj nemani i da nije bez razloga korona došla u vrijeme kada mržnja dominira svijetom i tu je ona našla plodno tlo. Ovo je sigurno napravljeno u laboratoriju. Nećemo se sada baviti genezom korone, ali da napada ljudski organizam to je sasvim izvjesno - rekao je Hadžihafizbegović.

- Ja sam dijabetičar, u Mostaru godinama imam vikendicu u mjestu Željuša. Tu sam se sklonio. Dolazio sam u Sarajevo i završavao sve što sam trebao u Kamernom teatru. Pošto je teatar od 28. lipnja na stand byju, sezona počinje 10. rujna, skroz sam se prebacio u Mostar u jednu vrstu izolatorija - naveo je.

Ipak, ističe da se ne bi oporavio bez doktorice Amra Fatić koja mu je puno pomogla.

- Ona je sa svojim spremljenim medikamentima bila bitna osoba koja mi je pomogla da ozdravim i beskrajno joj se zahvaljujem - istaknuo je Hadžihafizbegović.

Ipak, odlasci u centar, poštu, crpku, kako je kazao - vjerojatno su i bila mjesta gdje je pokupio virus.

- Poslije pozitivnog nalaza sam bio dobro, osim što nisam imao osjećaja okusa i mirisa. To je prvi simptom zbog kojeg sam išao na test - ispričao je.

U bolnicu nije želio da ide, a prva tri dana se ništa nije događalo. Onda kreće teško disanje, suhi kašalj.

- Liječnici mi konstatiraju da imam upalu pluća. Preporučeno mi je da legnem u bolnicu. Rekao sam da sam u samoizolaciji i u bolnicu nisam htio ići. Ja sam ovu neman preživio zahvaljujući dragom Bogu, doktorima i dobrim ljudima koji su skočili oko mene - rekao je.

Od simptoma je kako kaže imao sve, osim kašlja.

- Koliko god ovo zvučalo patetično, koronu možemo pobijediti samo snagom duha i naravno, medikamentima koje nam preporučuju doktori, kao i odgovornošću jer emitirati, primati ljubav je najveći problem sotonista. Oni su jednostavno čekali da nam popuste "stražari" i da krenu na cijeli dunjaluk. Emitiranja ljubavi su nam beskrajno važni da pobijedimo koronu - zaključio je Hadžihafizbegović.

Sada, poslije svega, osjeća se odlično i spreman je za Sarajevo film festival na kojem će predstaviti film, kao i za Veneciju gdje ima još jednu promociju.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio