GRUDE: Radionica o aktivnom turizmu ''Trči, hodaj, penji se, veslaj i zaradi''

Datum objave: 12.08.2020   Broj čitanja: 1066
Ovaj projekt rezultirati će stvaranjem nove i atraktivne turističke ponude pod brendom „CYCLING RURAL" koja će se uključiti u turističku ponudu..
GRUDE: Radionica o aktivnom turizmu ''Trči, hodaj, penji se, veslaj i zaradi''


Ured Vlade za europske integracije Županije Zapadnohercegovačke organizira dvodnevnu radionicu o aktivnom turizmu ''Trči, hodaj, penji se, veslaj i zaradi'' koja će se održati u utorak, 18. kolovoza i u srijedu, 19. kolovoza 2020. godine, s početkom u 09.00 sati, na Seoskom gospodarstvu Marića Gaj, Grude.

 

Radionica se organizira u okviru projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural“ kojeg financira Europska unija s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom, u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

 

Ovaj projekt rezultirati će stvaranjem nove i atraktivne turističke ponude pod brendom „CYCLING RURAL" koja će se uključiti u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskog zaleđa.

 

Cilj radionice je aktivirati lokalno stanovništvo, sportska i turistička udruženja i klubove, ali i donositelje odluka za sudjelovanje u aktivnom turizmu na području Županije Zapadnohercegovačke kroz predavanja o biciklizmu, planinarenju i ljubavi prema prirodi.


rural-ciclyng

 

Zbog svoje prirodne raznovrsnosti, turističke destinacije ovog područja Europe imaju velike mogućnosti za razvoj aktivnog turizma koji svojim programima može uvelike pridonijeti povećanju konkurentnosti i na turističkom tržištu.

 

U Zapadnoj Hercegovini cilj je povezati sve četiri općine kroz biciklističke rute i na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod.

 

Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolazit će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva.

 

Projekt će uvesti standard kvalitete kao što je „Bike Friendly Concept „ te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke, odnosno do diversifikacije turističke ponude u obje regije.

 

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Vrijednost projekta je oko 500.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

 

Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, Grad Široki Brijeg, Grad Ljubuški, Općina Posušje, Općina Grude i Turistička organizacija Herceg Novi

 

Napomena: U kontekstu epidemioloških mjera zaštite, skrećemo pozornost sudionicima na poštivanje distance uz obavezno nošenje zaštitnih maski.

 

Radionica će se održati u utorak, 18. kolovoza i u srijedu, 19. kolovoza 2020. godine, s početkom u 09.00 sati, na Seoskom gospodarstvu Marića Gaj, Grude.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Bicikl12.08.2020 21:47 sati
    Dobra ideja, ali... Može li se negdje vidjeti plan tih ruta? Rade li te rute biciklisti ili ih netko crta iz ureda. Ako se nisi popeo iz Ljubuškog do Rakitna na biciklu, nemoj crtati ništa, pusti to onima koji znaju što je okretanje pedala.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio