700 eura dobrovoljcima koji prime cjepivo u Italiji, krenula testiranja

Datum objave: 24.08.2020   Broj čitanja: 430
Rimska bolnica Spallanzani u ponedjeljak je počela testirati cjepiva protiv koronavirusa na ljudima. Proizvodnja bi mogla krenuti na proljeće ako se test pokaže uspješnim.
700 eura dobrovoljcima koji prime cjepivo u Italiji, krenula testiranja

 

Cjepivo će primiti 90 ljudi odabranih među tri tisuće dobrovoljaca koji su se prijavili za testiranje, prenosi slovenska agencija STA.

Dobrovoljci će dobiti 700 eura

Prvi sudionik testiranja već je primio dozu cjepiva u bolnici specijaliziranoj za zarazne bolesti. Svi sudionici dobit će 700 eura za sudjelovanje.

"Pamet i znanost naše države rade u cilju svjetske borbe protiv covida-19", poručio je talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza, prenosi talijanska agencija Ansa.

Cjepivo je u Italiji razvila tvrtka ReiTHera sa sjedištem u Castelromanu kraj Rima, u suradnji s minhenskom tvrtkom Leukocare i briselskom Univercells.

Prema prvim istraživanjima, ono potiče razvoj antitijela i aktivnost stanica imunološkog sustava. Za razvoj cjepiva izdvojeno je osam milijuna eura.

Proizvodnja kreće na proljeće?

"Zanima nas da cjepivo bude djelotvorno. Ako sve bude po rasporedu, nadamo se da će proizvodnja krenuti na proljeće", kazao je direktor bolnice Francesco Vaia.

"Prvi volonter koji je jutros dobio cjepivo bit će četiri sata pod nadzorom tima liječnika, a potom će se vratiti kući i biti na promatranju 12 tjedana", objasnio je Vaia, dodavši kako će iduća dva dobrovoljca cjepivo primiti u srijedu, a postepeno će ga svih 90 dobiti u iduća 24 tjedna, piše Ansa.

Druga i treća faza testiranja vjerojatno će se provesti u Latinskoj Americi gdje se virus ubrzano širi, dodao je direktor Spallanzanija.


Vecernji.ba

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio