MUP ŽZH i ove godine pokrenuo akciju ''Djeca sigurna u prometu''

Datum objave: 04.09.2020   Broj čitanja: 233
Generalni cilj akcije jeste pojačanim preventivnim radom policije promovirati odgovorno ponašanje svih sudionika u prometu..
MUP ŽZH i ove godine pokrenuo akciju ''Djeca sigurna u prometu''

 

Povodom početka nove školske godine Uprava policije MUP-a zavela je prometno-preventivnu akciju koja će se, pod imenom „Djeca sigurna u prometu“, provoditi u razdoblju od 07.09. – 02.10.2020. godine.

 

U Županiji Zapadnohercegovačkoj djeluje 7 srednjih, 14 osnovnih i 56 područnih škola koje će, u školskoj godini 2020./2021., pohađati ukupno 11.297 učenika, od toga 822 učenika prvog razreda Osnovne škole.

 

Prvenstveno učenici 1. razreda Osnovnih škola biti će u najužem fokusu naših aktivnosti tijekom akcije „Djeca sigurna u prometu“ budući da su isti zbog svoje dobi i zbog nedostatka iskustva najranjivija skupina sudionika u prometu, piše ljportal.com.

 

Generalni cilj akcije jeste pojačanim preventivnim radom policije promovirati odgovorno ponašanje svih sudionika u prometu tj. promovirati ponašanje koje će rezultirati ukupnim poboljšanjem sigurnosti u prometu te zaštitom djece kao najranjivije skupine sudionika u prometu.

 

– Pojačanim aktivnostima uniformirane policije na prometnicama utjecati na vozače da se pridržavaju prometnih propisa, posebice ograničenje brzine u blizini škola i na dijelovima cesta uz koje se kreću učenici,

 

– povećati nazočnost policijskih službenika uniformirane policije u blizini škola, pri čemu će policijski službenici po potrebi regulirati promet, kao i poučavati učenike kako sigurno prijeći cestu i sigurno se kretati uz cestu,

 

– upozoravati, i po potrebi sankcionirati vozače, koji ne propuštaju pješake prilikom prelaska ceste, koji nepropisnim parkiranjem vozila otežavaju promet pješacima (parkiranje na nogostupima, autobusnim stajalištima i sl.),

 

– kontrolirati, upozoravati a po potrebi i sankcionirati vozače javnog prijevoza koji prevoze školsku djecu, a ne koriste autobusna stajališta za ulazak i izlaz putnika;

 

– održati predavanje u školama na području ŽZH, svim učenicima nižih razreda, tom prilikom ih educirati o osnovnim pravilima kojih se trebaju pridržavati u prometu, upozoriti ih na opasnosti kojima su najčešće izloženi na putu od kuće do škole i obrnuto.

 

Sve vozače pozivamo da pokažu poseban senzibilitet i razumijevanje prema učenicima, posebice prema „prvašićima“ koji su jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio