LIJEPOM NAŠOM se vraća! Uvodić: I baba može mirno spavati!

Datum objave: 15.09.2020   Broj čitanja: 736
Nakon što se u srpnju pojavila vijest da se Lijepom našom ukida nakon 24 godine snimanja, voditelj Branko Uvodić sad je otkrio da će se snimanje dugovječne emisije ipak nastaviti, i to s njim u ulozi voditelja.
LIJEPOM NAŠOM se vraća! Uvodić: I baba može mirno spavati!

 

"Ovih dana bio sam na sastancima na HRT-u i baba može mirno spavati. Dogovoreno je da, čim se steknu epidemiološki uvjeti, emisija ide dalje", rekao je Uvodić za Mirovina.hr. Naime, voditelj kaže da je u srpnju dobio poziv prijatelja koji je bio zabrinut kako će njegova baka primiti vijest o ukidanju emisije.

"Sve ih je ta odluka iziritirala, revoltirano su reagirali jer im je emisija tjedni odmor. Razgale si dušu, daju si oduška. Nazvala me je i predivna dama i pjevačica Beti Jurković. Rekla je da ne zove jer bi voljela nastupiti, nego se želi zahvaliti. Našom emisijom je, rekla je, doista upoznala lijepu našu", kaže Uvodić.

Kad je u srpnju primio mail kojim su ga obavijestili da mu se ukida emisija bio je, kaže, osupnut. "Uvijek sam ulazio u sve s puno ljubavi i poštovanja. I prema publici i suradnicima. Mail je samo dokument, potvrda nečeg što smo dogovorili. Ovo je bilo obrnuto. Prvo slati mail, a onda uopće ne razgovarati mi je nepojmljivo. Niti bih ja to ikome učinio niti želim da to još netko doživi. I to nakon 46 godina vjernosti kući u kojoj sam odgojen i odrastao", priznaje Uvodić.

"Sad bih mogao dogovoriti snimanja za dvije godine unaprijed, eto toliko je zanimanje. Po meni je to razumljivo jer je ta emisija jedini način da se bogato i slikovito prezentira grad i županija iz koje se javljamo", tvrdi.

Podsjećamo, HRT je ranije objavio da se snimanje emisije prekida zbog pandemije koronavirusa, a zanimljivo je bilo upravo to što je prekid snimanja značio i prekid suradnje HRT-a s Uvodićem. 

"Gospodin Branko Uvodić nije dobio otkaz na HRT-u, već je s navršenih 65 godina 2019. stekao uvjete za redovnu starosnu mirovinu. Nakon toga mu je HRT u nekoliko navrata produljio ugovor o radu, s obzirom na to da je prepoznat kao urednik i voditelj poznatog zabavnog serijala Lijepom našom. Zadnje produljenje ističe mu 25. srpnja 2020. Budući da trenutno zbog koronakrize nismo sigurni da će se ostvariti svi uvjeti za nastavak snimanja emisije Lijepom našom uz poštivanje svih epidemioloških preporuka, u ovom trenutku ne postoje razlozi za daljnji nastavak radnog odnosa g. Uvodića. Ukoliko se steknu uvjeti za ponovno snimanje, HRT će svakako razmotriti ponovni angažman g. Uvodića", rekli su tad za Index s HRT-a.

No sad su se, čini se, uvjeti promijenili.

Jedna od najgledanijih emisija HRT-a, nije nedostajalo ni skandala

Uvodić se kao student prijavio na audiciju Radiotelevizije Zagreb, a počeo je raditi kao najavljivač. Emisije na kojima je radio su TV kalendar, Dnevnik, Kulturni pregled, Jučer, danas, sutra te je sudjelovao u sinkronizacijama domaćega i inozemnog programa. 

Najviše uspjeha ostvario je folklorno-glazbenom emisijom Lijepom našom. 

Emisija je eksperimentalno emitirana s Jaruna na Dan državnosti 1995. godine, a njen prvi ciklus emitirao se od 1996. do 2000. Drugi ciklus je započeo 2008. u nedjeljnom terminu i trajao je dosad. 

S gotovo 400 emisija u 11 godina bila je jedna od najgledanijih HRT-ovih emisija, a u mjestima u kojima se snimala nerijetko je bila događaj godine te je u dvoranama okupljala i po nekoliko tisuća ljudi.

Ponekad se snimala i u BiH i dijaspori, u mjestima s većom hrvatskom zajednicom.

Zanimljivo je da je to bila prva emisija koju je HRT vratio nakon karantene 30. svibnja, a ni dva mjeseca kasnije skida je s programa.

Za emisiju Lijepom našom Uvodić je 1997. nagrađen HRT-ovom godišnjom nagradom, a 2015. dodijeljena mu je nagrada za životno djelo Ivan Šibl.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio