Dodik kod Plenkovića i Milanovića: Hrvati i Srbi stradavaju od Bošnjaka u BiH

Datum objave: 16.09.2020   Broj čitanja: 514
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem. Nakon sastanaka, medijima se obratio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Dodik kod Plenkovića i Milanovića: Hrvati i Srbi stradavaju od Bošnjaka u BiH

 

On je kazao kako su teme sastanka su bile poštivanje Daytonskog sporazuma, most na Savi, ali i migranti kojih u djelu oko Bihaća ima oko 10 tisuća.

"Ključno pitanje je pitanje političkih odnosa. Daytonski sporazum je donio mir, ali nizom intervencija međunarodnog faktora došlo je do urušavanja osnovnih principa odnosa u BiH. Najviše je stradala konstitutivnost naroda tako da danas možemo da vidimo pokušaje najvećeg naroda, bošnjačkog, koji pokušava da majorizira poziciju Hrvata i Srba, ali i Republike Srpske", kazao je Dodik.

On je kazao i kako je na današnjim sastancima uočeno da je "bošnjačka strana predvođena SDA-om prije nekoliko mjeseci donijela deklaraciju o novoj Bosni i Hercegovini koja ne predviđa niti entitete niti konstitutivne narode.

"Hrvatska ima značajnu ulogu, ona je članica EU, treba osigurati da konstitutivni narodi imaju zaštićena svoja prava. Mi iz RS imamo dobru suradnju s političkim predstavnicima Hrvata, ali to nije na štetu Bošnjaka", izjavio je Dodik.

"Konstitutivnost se ne poštuje. To se najbolje vidi iz toga što se hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić cijelo ovo vrijeme ne bavi nijednim pitanjem i problemom koji se odnosi na Hrvate", rekao je Dodik, koji se na početku službenog posjeta Zagrebu sastao sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Dodik je istaknuo kako je posjet Zagrebu služben i kako ni članu Predsjedništva BiH Šefiku DŽaferoviću, niti Komšiću "nitko ne brani da idu bilo gdje", prenosi RTRS.

Mitropolit Porfirije je na sastanku sa Dodikom rekao kako je važno jedinstvo, te dodao da ovo nije posjeta nekog stranca, nego nekoga tko je blizak.

Foto:Pixsell

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Novo18.09.2020 02:52 sati
    Bijedno da nemoze biti bjednije od jedne clanice evropske unije ponovo novo karadjordjevo pakujmo kofere sto prije to bolje daleko i daleko.
  • Eee17.09.2020 06:14 sati
    Milorade ako nas (htvate) nespasis nece niko jer nikog nije briga za ovu saku jada,sto nas vise ode to bolje za njih
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio