Izbori nisu ni počeli, a HDZ BiH osigurao ČAK PET NAČELNIČKIH MJESTA

Datum objave: 18.09.2020   Broj čitanja: 650
Ljubo Grizelj, Marijan Oršolić, Andrija Šimunović, Zvonimir Anđelić i Stjepan Piljić iz HDZ-a BiH nemaju protukandidate u svojim općinama. To znači da se već znaju prvi ljudi Gruda, Orašja, Ravnog, Usore i Domaljevac Šamca do 2024. godine, javlja portal Grude.com.
Izbori nisu ni počeli, a HDZ BiH osigurao ČAK PET NAČELNIČKIH MJESTA

 

Jedina šansa da se ugrozi pozicija HDZ-a BiH u tim lokalnim zajednicama je kroz općinska vijeća.

Uz pet HDZ-ovih lokalnih zajednica, neizvjesnosti u Federaciji BiH još samo neće biti u Olovu i Teočaku.

U Olovu je načelnik moćni poduzetnik i veliki humanitarac SDA-ov Đemal Memagić koji hrani pola grada i koji je otvorio Olovo za sve, što potvrđuje i priča da svetište Gospe Olovske zajedno uređuju katolici i muslimani, a što je upravo inicijativa načelnika Memagića, pišu Grude.com. – Znam sva događanja oko Gospe. Muslimanske kuće u Gornjem Olovu uvijek su bile pune katoličkog življa. Znalo se tko kome dolazi, spavalo se tu, zajednički se slavila Gospa po “čaršiji” i oko crkve. Ako želite imati grad, morate imati neku tradiciju. Mi imamo Gospu Olovsku koja je ponos Olova! Ja kao načelnik činim sve što se može da pomognemo svetištu kroz osiguranje prilaza, vodovoda, u procesu rekonstrukcije, sve što treba. Tretiramo crkvu isto kao i svoje džamije – kaže načelnik Memagić, najavljujući podršku Općine, ali i gospodarstvenika Olova, među kojima je sam kao vlasnik kompanije s prestižnim brendom “Alma Ras”.

Tajib Muminović, načelnik Teočaka i rekorder po broju mandata jer vodi ovu lokalnu zajednicu čak 26 godina, kada mu istekne mandat 2024. biti će čak 30 godina lider ovoga grada.

Što se RS-a tiče, Dodikov SNSD je načelničku poziciju osigurao u Mrkonjić Gradu i Jezeru.

Lokalni izbori u BiH održati će se 15. studenog, u danima utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg Bosne.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio