Vraćajte se kući: Merkel planira zabraniti točenje alkohola

Datum objave: 29.09.2020   Broj čitanja: 535
Kancelarka Angela Merkel rekla je u ponedjeljak vodstvu svoje stranke da bi dnevni broj novih zaraza korona virusom mogao dosegnuti 19.200 slučajeva nastavi li se sadašnji trend, no istaknula je kako se mora održati rad gospodarstva, javio je njemački Bild.
Vraćajte se kući: Merkel planira zabraniti točenje alkohola

 

- Moramo postaviti prioritete - održavanje rada gospodarstva i otvorene škole i jaslice. Nogomet je sada u drugom planu - rekla je Merkel, a prema pisanju Bilda, kancelarka smatra kako su najproblematičnije proslave, posjeti restoranima i vjerska događanja.

S obzirom na eksponencijalni rast zaraženih, Bild navodi mjere koje bi se mogle uvesti kako bi se smanjio broj pozitivnih na korona virus. Razmišljaju o prebacivanju školskih praznika sa zime na jesen kako bi se smanjio odlazak na zimovališta. 

Ono što je posebno razljutilo ugostitelje su šuškanja o zabrani točenja alkohola. Mnogi se pitaju je li tome stvarni problem koronavirus ili sve jači utjecaj doseljenika iz islamskih zemalja koji se zalažu za ovakve stvari.

 

Bild piše kako bi njemačka vlada mogla uvesti i globu za ostavljanje lažnih osobnih podataka pri odlasku u restorane, koji će morati voditi evidenciju osobnih podataka posjetitelja.

Također, i privatne proslave kao što su vjenčanja, ograničit će se na maksimalno 50 uzvanika, dok bi nogometne utakmice ipak mogle biti dopuštene, no s brojem posjetitelja ograničenim na 20 posto kapaciteta stadiona.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio