Predsjednik Milanović opet prešao igricu

Datum objave: 30.09.2020   Broj čitanja: 477
Predsjednik Zoran Milanović rekao je kako bi odnos prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini mogao prerasti u “ozbiljan problem”, a hrvatskoj vladi je u tom kontekstu zamjerio lijenost i neaktivnost.
Predsjednik Milanović opet prešao igricu

 

“Ovo što se događa u Bosni i Hercegovini nikako ne valja. Mislim da je hrvatska vlada proteklih godina pokazivala lijenost i neaktivnost u toj sferi. To su užasno važne stvari i ako odu predaleko imat ćemo ozbiljan problem” u toj državi, upozorio je Milanović u Jastrebarskom gdje je sa stranim veleposlanicima sudjelovao na diplomatskoj berbi grožđa.

“Mi smo država koja se zalaže za rješenje unutar Bosne i Hercegovine, ne za njezino komadanje, ali ne ni za zulum nad Hrvatima koji su najmalobrojniji, ali bogami neće biti manjina”, kazao je Milanović dva dana nakon što su Zagreb posjetili zamjenici predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović, te više od dva tjedna što je u posjetu Hrvatskoj bio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Čović je u ponedjeljak nakon susreta s hrvatskim premijerom i Izetbegovićem rekao kako je trenutni tretman Hrvata u BiH put za trajno nefunkcioniranje te države, te da on i šef bošnjačke stranke SDA “i dalje imaju različite poglede” kako mijenjati izborni zakon.

“Ja sam inzistirao da se držimo tih sporazuma koje smo zajedno potpisali i čiji su svjedoci bili brojni predstavnici međunarodnih institucija u BiH”, rekao je Čović nakon susreta, referirajući se na sporazume između Hrvata i Bošnjaka o izmjenama izbornog zakona i održavanju izbora u Mostaru.

Milanović je danas komentirao i izjavu premijera Andreja Plenkovića u ponedjeljak da će s jedini njihov sastanak biti na temu imenovanja veleposlanika.

Predsjednik smatra kako su veleposlanici “zadnja stvar o kojoj trebaju razgovarati” jer postoje puno važnija pitanja u Hrvatskoj poput vladavine prava.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio