U timu Joea Bidena i ekstremni Bošnjak koji ne priznaje genocid nad Armencima

Datum objave: 03.10.2020   Broj čitanja: 247
U timu Joea Bidena funkciju ravnatelja odnosa i angažmana prema etničkim zajednicama obnaša Elvir Klempić (29).
U timu Joea Bidena i ekstremni Bošnjak koji ne priznaje genocid nad Armencima

 

Ovaj američki Bošnjak temom je različitih medija koji se bave praćenjem kampanje za američkog predsjednika iz različitih kutova. Problem je što je Klempić prije pristupanju Bidenovu timu bio izvršnim direktorom Organizacije za tursko naslijeđe koja je, navodno, bliska – turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu.

Kritičari kažu da je riječ o revizionističkoj organizaciji koja ne priznaje genocid nad Armencima te je u svojoj osnovi antiarmenska. Klempić je rođen 1991. godine, u Ameriku je stigao iz BiH 2000. godine zajedno s obitelji koja se naselila u Iowi. Diplomirao je politologiju i međunarodne studije 2014., a godinu prije prošao je i seminar o liderstvu u Konyi u Turskoj. Posljednjih je nekoliko godina izrazito aktivan u američkoj Demokratskoj stranci.

Član je Savjetodavnog vijeća za BiH, nevladine organizacije koja okuplja 22 kongresnika. Očito je i velik poklonik Joea Bidena, barem sudeći po tekstu koji je objavio na Mediumu, gdje je nahvalio Bidena kao ‘jednog od nas’, osvrnuvši se na Bidenov govor nekoliko mjeseci nakon tragičnih događaja (genocida) u Srebrenici od kojih je, piše, samo srećom utekao s obitelji. Međutim, njegova afilijacija s organizacijom za koju se tvrdi da je povezana s turskom vladom, pa i unutrašnjim Erdoğanovim krugom, privlači pozornost pogotovo armenskih medija. Pogotovo od ljetos kada su ponovno počeli sukobi oko Gorskog Karabaha, koji su se sada razmahali ozbiljnom žestinom, pišu 24sata.hr.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio