FRANCISKANA promovirala Hercegovačke prirodne ljepote VIDEO

Datum objave: 13.10.2020   Broj čitanja: 290
U sklopu biciklijade podijeljene su i diplome za cikloturističke vodiče.
FRANCISKANA promovirala Hercegovačke prirodne ljepote VIDEO

 

U subotu, 10. listopada 2020. godine je u hotelu Park u Širokom Brijegu završen prvi ciklus teorijske i praktične (terenske) obuke za biciklističke vodiče u okviru projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural“, nakon čega je u nedjelju 11. listopada 2020. godine uspješno održana biciklijada sa svrhom promocije cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta – Franciskana.

 

Na Franciskani je sudjelovao veliki broj biciklista i zaljubljenika u prirodu iz cijele regije, te se ovim putem želimo svima zahvaliti na podršci našem projektu i nezaboravnoj atmosferi! Pokažimo svijetu kako Hercegovina može biti prava oaza rekreacije i sporta uz sve veći broj ovakvih projekata.

 

U sklopu biciklijade podijeljene su i diplome za cikloturističke vodiče. Čestitamo svim polaznicima i želimo im puno uspjeha u radu.

 

Ovo je prva u nizu rekreativnih biciklističkih vožnji koja će biti organizirana u okviru projekta, a planirano je uvođenje i standarda kvalitete "Bike Friendly Concept", što će dodati na vrijednosti turističkoj ponudi cijele regije. To će izravno doprinijeti povećanju aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke.

 

 

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” provodi se u okviru drugog poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020. Započeo je 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

 

Partneri projekta su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

 

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio