Originalna ideja osujećena! Švercali duhan u vrećama u kojima bude hrana za stoku

Datum objave: 14.10.2020   Broj čitanja: 583
Ovlašteni sužbenici Uprave za neizravno oporezivanje na području Regionalnog centra Tuzla u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu rezanog duhana i cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 55.000 KM.
Originalna ideja osujećena! Švercali duhan u vrećama u kojima bude hrana za stoku

 

Službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla na osnovu operativnog rada identificirali su osobu koja vrši distribuciju i prodaju duhana na području koje pokriva Regionalni centar Tuzla. Prilikom izvršenog pretresa motornog vozila pronađeno je 101 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica. Ova akcizna roba nalazila se u vrećama u kojima bude hrana za stoku.

U drugoj odvojenoj akciji službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla u suradnji sa službenicima Grupe za obavještavanje a na osnovu operativnog rada izvršili su lociranje putničkog motornog vozila i objekta gdje se vrši skladištenje duhana i cigareta za daljnju distribuciju i prometovanje na području grada Tuzle. Prilikom izvršenog pretresa pronađeno je 5.340 paklica raznih cigareta (FM, King) i 49,1 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica.

Vrijednost privremeno oduzetih cigareta i rezanog duhana procjenjuju se na iznos od 55.000,00 KM.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio