Ti si anđeo dobrote...

Datum objave: 16.10.2020   Broj čitanja: 201
Glazbena zvijezda Toše Proeski poginuo je 2007. godine na današnji dan. Imao je svega 26 godina.
Ti si anđeo dobrote...


Tošetov kolega Tony Cetinski (51), koji je s njim 2005. snimio pjesmu 'Lagala nas mala', neutješan je. Posvetio mu je emotivnu objavu na društvenim mrežama.

- Napustio si nas fizički, ali samo fizički, brate moj. Ne mogu vjerovati koliko i dan danas nedostaješ i koliko nam je još uvijek teško što si prerano otišao. Život stvarno nije fer - započeo je Tony tekst o svom kolegi.

- Pitaš me gdje sam i što radim? Plačem, da, plačem. Na cesti sam, naravno, i odvratna je kiša, ali tvoj osmijeh je nada koja je svima u današnje čudno i zlo doba toliko potrebna. Bit će sve u redu dok imamo tebe koji nas čuvaš svojom prisutnošću, pjesmama i svim dobrim i plemenitim što si ostavio na ovoj planeti. Ti si anđeo dobrote. Znam da nas čuvaš kao što i ti moraš znati da si uvijek u našim molitvama. Voli te brat - napisao je Cetinski.

Toše je na glazbenoj sceni ostavio neizbrisiv trag te se njegove pjesme i danas slušaju i pjevaju. Mnogi se dana njegove smrti sjećaju kao da je jučer bilo.

Glazbenik je poginuo u prometnoj nesreći na autocesti A3 Zagreb - Lipovac kod Nove Gradiške. Putovao je iz Skoplja prema Zagrebu, kada je njegov prijatelj i vozač Georgij Georgijevski izgubio kontrolu nad vozilom i udario u teretni kamion.

Toše je preminuo na licu mjesta zbog ozljeda vratne kralježnice. Vozač je zadobio teže tjelesne ozljede, dok je Tošina menadžerica Ljiljana Petrović bila lakše ozlijeđena.

U srijedu, 14. listopada 2020., u Novoj Gradišci ispred Elektrotehničke i ekonomske škole položeni su vijenci ispred Tošina spomenika, a potom je krenuo maraton put Kruševa.

Danas, na dan same obljetnice, u Zagrebu će biti otvorena kapelica na Rokovom perivoju te svi mogu doći upaliti svijeću od 17 do 18 sati.


24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio