Tzv. studentski prosvjed: Transparenti na bošnjačkom jeziku, prijenos na N1 i Naša stranka

Datum objave: 16.10.2020   Broj čitanja: 371
Više je indikativnih situacija vezanih za tzv. studenske prosvjede u Mostaru. Ističemo tzv. jer su to bili prosvjedi koji nisu dobili policijsko odobrenje, organizirani od grupe političkih stranaka, a pokazala su se uličarskim i nimalo akademskim.
Tzv. studentski prosvjed: Transparenti na bošnjačkom jeziku, prijenos na N1 i Naša stranka

 

Ako je Rondo nekada bilo guvno onda je ovo bila „pevaljka na guvnu“ niskih strasti i niskog ponašanja. No, stil i način ponašanja ostavimo po strani važnije je pitanje zašto prosvjedi, tko ih je stvarno organizirao i u koju svrhu, pitaju se Hrvatski aktivisti, koji su poslali pismo na redakcijski mail.


Činjenice. Prosvjede je organizirala Naša stranka, kolokvijalno stranka miješanih brakova, građanska opcija koja bi Hrvate ugušila u čaši vode. Scenarij političkog djelovanja već viđen 2014. godine kada su isti ti palili zgrade u zapadnom Mostaru. Ovoga puta to su samo radili preko studenata s ciljem, destabiliziranjem Sveučilišta, te kao nastavak obračuna s pozicijom Hrvata u BiH.


Kako tumačiti činjenicu da se u transparentima koristio bošnjački jezik, da je više bilo bošnjačkih medija i novinara nego studenata. Da je N1 izravno prenosio događaj. Dakle, sve upućuje na jasnu strategiju i plan osmišljen u centrali Naše stranke u Sarajevu i Mostaru.


A to što se naivno zaigrao i dečko sa Širokog Brijega samo govori koliko su Hrvati naivni i kako ne prepoznaju već viđene rukopise.


Pokušaj destabilizacije Sveučilišta u Mostaru uklapa se u plan slabljenja Hrvata u BiH i njegovog iseljavanja i svođenja na nacionalnu manjinu. Sveučilište u Mostaru i KBC Mostar ostali su najsnažniji stupovi ostanka i opstanka Hrvata. Te institucije koje prkose organizacijom i kvalitetom svakako su kost u grlu „građana“ i traže se modeli njihova slabljenja i dovođenja u poziciju ovisnosti.


Model ulice koji je dobro poznat bošnjački model sigurno će se nastaviti. To su klasične predizborne u zemljama gdje nema ni reda ni demokracije. Nažalost često podržani od nekih stranih agenata.


Zanimljiva je još jedna slika u mozaiku „zaigrane mladeži“. Medijski pokrovitelji ove manifestacije bila su dva hercegovačka portala kojima se upravlja izvan Hercegovine, a koji su nedavno promijenili vlasnike. Za jedan portal kojeg se karakterizira kao hrvatski ima još težih kvalifikacija, a to je da ga je preuzeo tajkun iz Istočnog Mostara.


Sve u svemu previše indikacija ili bolje reći previše činjenica koji upućuju na već viđenu ali destruktivnu praksu „građana“. Cilj je uništiti ili pak destabilizirati sve što je hrvatsko. Borba se nastavlja.


Hrvatski aktivisti

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio