DOŠLO JE DO UBRZANE LOKALNE TRANSMISIJE VIRUSA: Krizni stožer iz Sarajeva uputio izvanredno priopćenje

Datum objave: 17.10.2020   Broj čitanja: 719
Zbog naglog povećanja broja zaraženih, Krizni stožer za praćenje i analizu situacije u Sarajevu, izazvane koronavirusom, uputio je poziv stanovnicima da potpuno i maksimalno odgovorno poštuju sve mjere propisane naredbama od 15. listopada ove godine.
DOŠLO JE DO UBRZANE LOKALNE TRANSMISIJE VIRUSA: Krizni stožer iz Sarajeva uputio izvanredno priopćenje

 

S obzirom da epidemiološki nadzori govore da je došlo do tzv. ubrzanog širenja zaraze u zajednici, to jest do ubrzane lokalne transmisije virusa, Krizni stožer posebno potcrtava kako je neophodno primjenjivati točku 1. iz Naredbe broj 62/20 “o obveznom propisnom nošenju zaštitnih maski preko nosa i usta za zaštitu respiratornog sustava u zatvorenom i na otvorenom prostoru”.

Isto tako, podsjećaju na obvezu za sve pravne i fizičke osobe da donesu krizni plan pripravnosti i odgovora na pojavu COVID-19, kako bi umanjili širenje zaraze među svojim zaposlenicima.

-Važna zdravstvena mjera koju je neophodno provoditi, a sve u cilju prekidanja puta infekcije, je da osobe kod kojih se jave bilo kakvi respiratorni simptomi ili su imali kontakt s osobama koje su potvrđeno COVID-19 pozitivne obavezno ostanu kod svojih kuća, te kontaktiraju svoje obiteljske liječnike i slijede njihove upute u liječenju - ističu u Kriznom stožeru.

Upućuju i poziv svim političkim akterima da svoje predizborne aktivnosti obavezno kreiraju u skladu s datim preporukama.

Cilj je što prije prepoznati infekciju, izolirati zaražene, ograničiti kontakte, prekidati lance zaraze. Stanovnicima se sugerira da izbjegavaju mjesta većih okupljanja. Pozivaju ih i da budu maksimalno oprezni, kako bi spriječili i preduprijedili infekciju ovim još uvijek nepoznatim i novim virusom.

Svi članovi Kriznog stožera upozoravaju kompletnu javnost, stanovništvo i sve razine vlasti, da ako se nastavi s povećanjem broja zaraženih ovim tempom, kao i s nepoštivanjem propisanih epidemiološkim i zdravstvenih mjera, preporuka i naredbi da bi moglo doći do kolapsa zdravstvenog sustava, posebno vezano za zdravstvene radnike i njihov ogroman angažman u tijeku ove epidemijske krize, a što ne bi bilo u interesu nikome od nas.

Naredbe i preporuke se donose u skladu s naredbama Kriznog štaba Federalnoga ministarstva zdravstva, usklađujući ih s protokolima Svjetske zdravstvene organizacije, konstantno prateći kretanje pandemije Covid-19 u Sarajevskoj županiji, Federaciji Bosne i Hercegovine, Bosne i Hercegovine, ali i u regiji i svijetu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio