Biskup Palić se susreo s Bešlićem i Kordićem

Datum objave: 19.10.2020   Broj čitanja: 398
Petar Palić, novoizabrani biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanski, nastavio je upoznavanje s političkom situacijom Hrvata u BiH, ali i stanjem u Gradu na Neretvi.
Biskup Palić se susreo s Bešlićem i Kordićem

 
Tako se nakon Dragana Čovića, Palić susreo i s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem i čovjekom koji se spominje kao njegov nasljednik, ako HNS i HDZ uspiju zadržati vlast u Mostaru, a radi se o Mariju Kordiću, ravnatelju Doma zdravlja Mostar.

Ovu prigodu gradonačelnik Bešlić iskoristio je kako bi ukratko upoznao biskupa Palića s trenutnim stanjem i političkim prilikama u gradu te ukazao na važnost predstojećih lokalnih izbora, a koji se u Mostaru organiziraju nakon 12 godina.
 

Biskup Palić je zahvalivši na čestitkama i dobrim željama istaknuo kako se polako usredotočuje na svoju novu dužnost te poručio kako želi djelovati na korist i dobrobit sviju, ostvariti suradnju s drugima i drugačijima, "jer međusobno poštovanja i suradnja su bitne".

 
A kako saznajemo, istina je da se biskup polako upoznaje s kompletnom situacijom, a tako i sa stanjem vjernika u Hercegovini. Nedavno je, na blagdan Svetog Franje boravio i u Čapljini. Tamo je više od tisuću ljudi, u župi župnika fra Bonifacija Barbarića, slavilo blagdan svog zaštitnika, a hvala Bogu, na to misno slavlje nije trebalo dovoditi vjernike sa strane kako bi se pokazala masovnost čapljinskog puka koji i u ovim teškim vremenima ostaje uz svoju Crkvu i svoje fratre. Biskup Palić nije nazočio tom slavlju, ali je došao zasigurno da se i sam uvjeri u snagu vjere onih koji se desetljećima bore protiv administrativne nepravde utemeljene na laži. I sigurno je, kao novi čovjek, otvoren za dijalog i suradnju, bio radostan vidjevši toliki puk, osobito što se diljem svijeta crkve, nažalost, zatvaraju, a u Hercegovini vjera jača, unatoč svemu.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Tata22.10.2020 21:22 sati
    Izbori su iskoristite crkvu.nije prvi put
  • ....20.10.2020 09:47 sati
    Je jutros došao i u Grude eno pije kavu
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio