Batka se sumnjiči da je nezakonito stekao VIŠE OD 625 TISUĆA KM

Datum objave: 20.10.2020   Broj čitanja: 769
Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhićen je danas u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je stekao protupravnu imovinsku korist veću od 625.000 KM, saznaje Klix.ba.
Batka se sumnjiči da je nezakonito stekao VIŠE OD 625 TISUĆA KM


Pored njega, osumnjičene su još dvije osobe od kojih je jedna trenutno izvan BiH.

Naime, poznato TV lice i organizator brojnih humanitarnih akcija se u predmetu "Network" sumnjiči za kaznena djela u vezi s prikupljanjem novca kojima je svrha trebala biti liječenje bolesnika i transplatacija organa osobama iz BiH u bolnicama izvan naše zemlje, koje su nudile takve usluge.

Neslužbeno saznajemo da se sumnjiči i za podizanje i raspolaganje kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj tvrtki koja je veća od 50 tisuća KM. Da je pribavio protupravnu imovinsku korist u tom iznosu tereti se upravo Almir Čehajić Batko i još dvije osobe.

Radnje istražitelja su bile usmjerene na otkrivanje zloupotrebe položaja i ovlasti, odnosno pranja novca, a voditelj je uhićen zbog navodnih financijskih malverzacija.

Almir Čehajić Batko je sarajevski TV voditelj, glumac amater, stomatolog i humanitarac. Glumio je i u mnogim popularnim serijama i filmovima, a osnivač je nevladine organizacije Otvorena mreža koja se bavi humanitarnim radom. O njemu je 2013. godine snimljen dokumentarni film "Rob" u kojem se Batko ispovijeda o teškom razdoblju života i bolesti preminule kćeri.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Zdenko21.10.2020 13:02 sati
    Veliki je broj onih, posebno djece, kojima je pomogao. Vjerujem da je nekada "zaobilazio" zakon da ostvari cilj, jer se država ne brine čak ni za svoju djecu. Ali, čak i da ju "ukrao" tih "tričavih" 650000 KM, iznenađuje me da je odmah upao u tzv. pravosudni sistem, a "respiratori" od 10500000 se ovoliko oteže.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio