U sedam dana iz BiH protjerana 23 migranta

Datum objave: 23.10.2020   Broj čitanja: 310
Stranim državljanima su prethodno izrečene mjere protjerivanja..
U sedam dana iz BiH protjerana 23 migranta

 

Služba za poslove sa strancima kontinuirano provodi pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca u BiH u cilju suzbijanja ilegalnih migracija i udaljanja ilegalnih migranata iz Bosne i Hercegovine.

 

U posljednjih sedam dana, Služba je sa teritorije Bosne i Hercegovine udaljila 23 strana državljanina među kojima je 19 državljana Turske, dva državljanina Tunisa, jedan državljanin Irana i jedan državljanin Slovačke.

 

Stranim državljanima su prethodno izrečene mjere protjerivanja te su do udaljenja sa teritorije Bosne i Hercegovine boravili pod nadzorom u Imigracionom centru. Na osnovu Sporazuma o Readmisiji sa R. Srbijom, državljani Tunisa su vraćeni u Republiku Srbiju dok su drugi stranci vraćeni u zemlje porijekla.

 

Kao rezultat provedenih operativnih aktivnosti Služba za poslove sa strancima je u istom periodu zbog nezakonitog ulaska ili boravka izrekla mjeru protjerivanja za 18 stranih državljana sa zabranom ulaska i boravka u Bosni i Hercegovini, među kojima su državljani, Maroka, Nepala, Libije, Albanije, Slovačke i Turske. Navedeni strani državljani su stavljeni pod nadzor u Imigracijski centar ili im je ograničeno kretanje na određeno mjesto do udaljenja sa teritorije Bosne i Hercegovine.

 

Služba za poslove sa strancima u posljednjih sedam dana registrirala je 160 migranata koji su iskazali namjeru podnošenja zahtjeva za azil, što je za 23% manje u odnosu na prethodni tjedan kada je 210 migranta iskazalo namjeru podnošenja zahtjeva za azil.

 

U privremenim prihvatnim centrima trenutno boravi 6261 migrant.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio