U CIJELOJ FEDERACIJI MASKE OBVEZNE I NA OTVORENOM

Datum objave: 26.10.2020   Broj čitanja: 2745
Od danas jedna naredba vrijedi za sve građane FBiH, a to je obvezno nošenje zaštitnih maski na otvorenom na teritoriju cijele FBiH.
U CIJELOJ FEDERACIJI MASKE OBVEZNE I NA OTVORENOM

 

Usred pogoršane epidemiološke situacije i smanjenog broja kreveta za oboljele od koronavirusa, svim zdravstvenim ustanovama na području FBiH je naloženo proširenje kapaciteta za pacijente zaražene Covid-19.

Dakle, prema tom zahtjevu svaka bolnica i klinički centar u ovom bh. entitetu morat će jedan dio svojih kapaciteta preusmjeriti isključivo na liječenje zaraženih pacijenata sa srednjom i teškom kliničkom slikom.

Kako saznajemo u FBiH se uvodi i nova vrsta testiranja - antigensko koje će ubrzati rezultate testova i tako brže spriječavati širenje virusa.

Prema dostupnim informacijama riječ je o pouzdanim testovima pomoću kojih se otkriva prisutnost antigena, odnosno samog virusa u kratkom vremenskom razdoblju. Način uzimanja uzorka je sličan kao kod PCR testa, piše Klix.

Brzi antigenski testovi često se koriste u dijagnoziranju respiratornih patogena, među kojima su gripa i RSV virusi. Razlika u odnosu na PCR je u činjenici da brzi test otkriva virus samo ako postoji u velikim količinama, za razliku od PCR testa koji je osjetljiviji na male količine virusa.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio