RAVNATELJ KVESIĆ: DISKOTEKE NE MOGU RADITI DO 4 SATA UJUTRO

Datum objave: 27.10.2020   Broj čitanja: 910
Klinika za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, odnosno, Covid-bolnica je skoro puna, s trenutno 66 hospitaliziranih pacijenata.
RAVNATELJ KVESIĆ: DISKOTEKE NE MOGU RADITI DO 4 SATA UJUTRO


U skladu s novom naredbom Federalnog stožera da sve bolnice moraju osigurati 30 posto kapaciteta za teže oblike Covid-19 oboljenja, u SKB-u Mostaru su otpočeli aktivnosti na osiguranju novih prostorija, kako je to u izjavi za medije danas potvrdio dr. Ante Kvesić, direktor ove bolnice.

Praktično, kazao je, od sutra će Ortopedija biti još jedna Covid-bolnica koja će imati kapacitet od 80 kreveta.

- Što se nas tiče, spremni smo. Ako bude trebalo i 400 kreveta, mi ćemo to osigurati - rekao je dr. Kvesić.

Iako je, trenutno, 60 zdravstvenih radnika ove bolnice u izolaciji, dr. Kvesić je kazao da je za sada stanje pod kontrolom.

- Ono što nam predstavlja problem, a o tome govorim već pola godine, je činjenica da svaki mjesec trošimo oko 300.000 KM za zaštitnu odjeću i testove i, zapravo, nemamo kome ispostaviti taj račun. To je naš akutni problem u ionako teškoj financijskoj situaciji - naveo je dr. Kvesić.

Ocijenio je da su mjere koje krizni stožeri donose dobre, ali, kako je naglasio, moramo shvatiti da virusnu infekciju zaustavljamo sami.

- Poboljšanje mora tražiti svako od nas u sebi. Jer, problem je kada, uistinu, ljudi zaborave da kontaktom prenesu virus. Maloprije sam dobio informaciju da je diskoteka u Mostaru radila do četiri sata ujutro. Takve stvari se ne smiju događati. Moramo shvatiti da je virus tu i da se širi, a svaki potez koji čovjek napravi, a to je fizička distanca i nošenje maske znači puno. Moja procjena je da će za 10 do 15 dana ova priča početi padati, jer medicinska logika ide tako, ali ne bih se, naravno, kladio. No, svaka situacija donese rješenje - rekao je dr. Kvesić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio