Udruge EKO ZH i DIDOVINA čistili divlje deponije u Posušju

Datum objave: 27.10.2020   Broj čitanja: 461
Napominju kako je locirano preko 100 divljih deponija..
Udruge EKO ZH i DIDOVINA čistili divlje deponije u Posušju


Udruga za razvoj, okoliš i kulturu “EKO ZH” kao koordinator Eko HUB-a Široki Brijeg, u sklopu projekta “Misli o prirodi”, sudjelovala je u dvije akcije čišćenja divljih deponija na području Broćanca u općini Posušje.

 

“Prilikom akcije čišćenja zatekli smo ogromne količine otpada na deponijama koje su se nalazile na ovoj lokaciji. Deponije su predstavljale veliku opasnost posebice zbog bogatstva podzemnih voda i krškog područja. Područje je uspješno sanirano i osigurano po završetku akcije”, priopćeno je iz udruge EKO ZH.

 

Napominju kako je locirano preko 100 divljih deponija, s tim da, kako kažu, dobar dio terena još nije istražen.


 

“Iz tog razloga trenutno ne posjedujemo stvarne podatke po pitanju broja deponija na području Zapadnohercogovačke županije. Isto tako, u izradi je web stranica ‘Naša priroda’ na kojoj će biti dostupni podaci o lokaciji i broju deponija, s mogućnosti prijave o dodatnim saznanjima s terena po ovom pitanju”, ističu iz navedene Udruge.

 

Projekt “Misli o prirodi” implementira Centar za promociju civilnog društva, financijski podržava Vlada Švedske, a uz udruženje EKO ZH, u akciji čišćenja sudjelovali su i članovi udruge Didovina iz Posušja, stoji u priopćenju.

 

Udruge EKO ZH i DIDOVINA čistili divlje deponije u Posušju
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio