Liječnik iz HNŽ-a s pravom primiruje paniku u Hercegovini

Datum objave: 27.10.2020   Broj čitanja: 3574
Šef Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a Erdin Alajbegović jučer je izjavio da postoji mogućnost da je HNŽ stekao kolektivni imunitet na koronavirus.
Liječnik iz HNŽ-a s pravom primiruje paniku u Hercegovini

 

Iako izjava nema znanstveno uporište, postoji mogućnost da je dr. Alajbegović htio smiriti totalnu paniku koja vlada oko novog virusa. Činjenica je da je nov, nepredvidljiv i da je nakon španjolske gripe najmasovnija zdravstvena pošast koja je poharala svijet, međutim činjenica je i da, hvala Bogu, nije pomorio cijeli svijet, da je ljudski organizam danas jači nego prije sto godina, stoga i kompletnu situaciju treba primiriti. Onom tko se pridržava mjera, a vidimo puno takvih i kod nas u Hercegovini, ne treba stalno "trubiti" da koronavirus postoji jer će se razuman čovjek čuvati ako ništa zbog sebe jer nas umori i borba s običnom prehladom, a kamoli s nečim što može biti puno jače od prehlade.

Stoga, dr. Alajbegoviću kapa do poda jer je dao jednu umirujuću izjavu u vremenu kada se dosta njegovih kolega bavi matematikom i statistikom.

Također, dr. Alajbegović je dao još jednu zanimljivu izjavu jučer za Bljesak. Rekao je da PCR na Covid 19 može pokazati pozitivitet na još 64 vrste bakterija, gljivica, virusa...

Ako je suditi prema tome, pitanje je koliko su ovi testovi pouzdani?

Dobro bi bilo da nam netko dadne odgovor.


Čitatelj portala Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio