Milanović: One koji žele policijski sat treba strpati u maricu

Datum objave: 30.10.2020   Broj čitanja: 385
Predsjednik Zoran Milanović položio je vijenac i zapalio svijeću kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja na gradskom groblju Mirogoj povodom blagdana Svih svetih.
Milanović: One koji žele policijski sat treba strpati u maricu

 

Najavljeno je to jučer s Pantovčaka uz opasku da je Milanović pozvao i premijera Andreja Plenkovića te predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da zajedno s njim budu na Mirogoju te obavijest da nisu dobili nikakav prijedlog Vlade ili Sabora za zajedničko polaganje vijenaca koje je uobičajeno u ovakvim prigodama.

- Tako je bilo zadnjih pet godina, sad nije. Očito je to netko želio izbjeći, to nije način da se radi posao, šteta - kazao je Milanović te dodao:

- Sutra će ovdje biti gužva kao u prethistorijskom Babilonu. Šteta, opet sitno petljanje. Postoji dokumentacija kako je to sve izgledalo prethodnih godina - ustvrdio je Milanović i kazao da je poziv poslao u zadnji tren, ali samo zato jer je čekao poziv s Markova trga kako je to bilo prethodnih godina.

Na pitanje o tvrdoj kohabitaciji Milanović je kazao:

- Nije to kohabitacija, mi nismo Francuska. Ova svađa nije svađa, nego ciklus koji je započeo klevetom. Ja sam ponudio suradnju.


Komentirao je i izjave vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave vezane za napad na Markovu trgu.

- Ivan Penava je davao izjave koje nisu baš najmudrije. Nadam se da se hodnja u Vukovaru neće iskoristiti za neke političke svrhe iako se to ranije radilo. U tom ima elemenata terorizma, ali nema organizacije, to je sada potpuno jasno. 

Ponovno se osvrnuo na polaganje vijenaca i na činjenicu da je ranije vijence položio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

- Slutim da tu ima izmotavanja i da je netko u tesnoj koži. A Bandić je jači od mene, od dragoga Boga kada je riječ o obilascima.

Za rebalans proračuna je kazao:

- Ja nisam neprijatelj, niti šef opozicije, niti to želim biti. A rupe ne možete zatrpavati iz europskih fondova - oni služe za druge stvari, ne za krpanje rupčaga. Ovo je borba za zdravlje, prije svega za mentalno zdravlje svih u svijetu.


Komentirao je i situaciju s pandemijom.

- Ovo je borba za zdravlje, ali prije svega za mentalno zdravlje čovječanstva. Mislim da one koji pričaju o policijskom satu treba strpati u maricu, baš izraz policijski sat, od toga se čovjek koža naježi. Ne pratim iz dana u dan što se gdje događa, ali vidim da ljudi gube mentalno zdravlje. Oni koji to rade morat će se nositi s posljedicama tih odluka, ne želim čuti policijski sat. Ustavni sud je rekao svoje, ovaj način donošenja odluka stvara pravni nered. Bez ustavne poodloge to se zove kršenje ljudskih prava. Uhićenje je provođenje zakona. Dolazimo do toga da nakon pola godine koristite izraz policijski sat. To znači da će policajci s dugim cijevima ići okolo i hapsiti? - kazao je te komentirao zazivanje policijskog sata Radimira Čačića:

- On je još gori od mene. Vlada ga može uvesti, ja na to mogu samo slegnuti ramenima. Ja za to ne želim niti čuti.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio