Otkriveno tko je postavio ''kartonskog policajca'' između Jablanice i Konjica

Datum objave: 30.10.2020   Broj čitanja: 1283
Riječ je o kampanji koja je realizirana pod pokroviteljstvom FIA - Međunarodne automobilističke asocijacije..
Otkriveno tko je postavio ''kartonskog policajca'' između Jablanice i Konjica


Veliki interes javnosti ovih dana u Hercegovini izazvale su fotografije iz Ostrošca, mjesta između Jablanice i Konjica koje prikazuju „policajca od kartona“, postavljenog uz magistralnu cestu M-17 u blizini tamošnje škole.

 

Tako su se po društvenim mrežama iznosili različiti komentari, a pojedinci su se pitali zbog čega je MUP Hercegovačko-neretvanskoe županije „papirnog policajca“ posudio od kolega u Sarajevu, s obzirom na to da ima oznake MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Iako ovakve makete kartonskih policajaca nisu rijetkost u brojnim zemljama i postavljaju se u svrhu poboljšanja stanja sigurnosti u prometu, odnosno, služe u preventivne svrhe, ipak, kod nas su rijetkost, a u MUP-u HNŽ-a su nam jučer potvrdili da oni s tim nemaju veze, prenosi Avaz.

 

Kartonska maketa policajca u Ostrošcu je postavljena u okviru kampanje „Ovo je moja ulica – želim sigurno do škole“.

 

Riječ je o kampanji koja je realizirana pod pokroviteljstvom FIA - Međunarodne automobilističke asocijacije, a u okviru koje je Bosanskohercegovački auto-moto klub BIHAMK u saradnji sa JP „Ceste FBiH“ započeo postavljanje 12 posebnih prometnih znakova upozorenja - statičnih policajaca u blizini šest osnovnih škola.

 

- To su škole koje se shodno provedenom istraživanju nalaze na najopasnijim lokalitetima, u blizini magistralnih cesta, u Bosni i Hercegovini, a sve s ciljem upozorenja vozača na blizinu škole i smanjenja brzine kretanja motornih vozila, odnosno povećanja sigurnosti djece u prometu-navedeno je na stranici BIHAMK-a.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio