Selmo Cikotić stavio je metu na čelo svakom bh. građaninu, ništa bolji nije ni Šefik Džaferović

Datum objave: 19.11.2020   Broj čitanja: 457
Kao što je stavljao mete na čelo Hrvatima u Bugojnu, SDA-ov Selmo Cikotić, ministar (ne)sigurnosti BiH, sada metu na čelo stavlja svakom poštenom bh. građaninu.
Selmo Cikotić stavio je metu na čelo svakom bh. građaninu, ništa bolji nije ni Šefik Džaferović

 

Njegova neodgovornost i izjave poput one da je "deportacija migranata iz BiH nečija seksi ideja" i da su oni "kao turisti koji troše novac u ovoj zemlji" dali su krila migrantima, a jedan od njih, koji je već osuđivan u BiH zbog droge, a nikad nije deportiran iz ove zemlje, u utorak navečer ubio je mladog Jasmina Berovića (36) i teško ozlijedio njegova brata, ugostitelja u Otesu kod Sarajeva.

U normalnoj državi osumnjičenik za ratne zločine ne bi smio ni biti ministar sigurnosti, a kamoli da bi ostao na dužnosti nakon što njegov državljanin na ovako brutalan način bude ubijen od nekog tko na njegovom teritoriju ilegalno obitava. I ono što je najgore, ubojica i njegovi suradnici u ubojstvu su u bijegu!

 

Nakon ovog ubojstva oglasili su se iz SBB-a čiji je predsjednik Fahrudin Radončić, bivši ministar sigurnosti u BiH koji je u teškim uvjetima svoj posao radio dobro.


Priopćenje prenosimo u cijelosti...

Migrantska kriza već mjesecima potresa cijelu državu i postaje sigurnosni problem broj jedan, ali odgovorni iz vlasti ostaju bez bilo kakve ozbiljne i efikasne reakcije. 

Naprotiv, ne samo da se ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić još uvijek nije javno ni oglasio, a kamoli nešto poduzeo, već zajedno s njegovim nadređenim Šefikom Džaferovićem, članom predsjedništva BiH, od samog početka aktivno radi na, u najmanju ruku, relativizaciji cijelog problema.

Pitanje je sada kako će na takav odnos gledati obitelj i prijatelji ubijenog mladića?

Tragičan događaj u Otesu samo potvrđuje koliko su bili važni stavovi i inicijativa Fahrudina Radončića, bivšeg ministra sigurnosti da su potrebne ključne i hitne mjere brze deportacije ilegalnih migranata, njihovo izmještanje izvan urbanih sredina u privremene smještajne kapacitete i hitno zapošljavanje više od tisuću graničnih policajaca.

Ta Radončićeva strategija i plan bili su apsolutno opravdani i neophodni, ali su naišli na protivljenje političkog vrha SDA i Džaferovića, koji su odabrali politiku prema kojoj su ilegalni migranti „dobrodošli turisti u BiH koji će nadoknatiti potrošnju tokom pandemije“.

Također, Radončićeve namjere su opisivali kao „seksi ideje“, a kao alternativu su ponudili samo paradnu posjetu Pakistanu.

Najveća odgovornost za situaciju u kojoj su se građani našli je na vrhu SDA i Džaferoviću koji su, umjesto interesima građana, punu podršku dali ambasadorima država iz kojih dolaze ilegalni migranti, ohrabrujući ih na taj način da dolaze u BiH.

Naročito je ružna podvala da se ovo pitanje može može riješiti ugovorima o readmisiji s Pakistanom, jer je svakome jasno da to Pakistan neće poštovati kao što to ne rade ni druge zemlje iz kojih dolaze migranti.

Radončićev stav da se ne radi o samo o humanitarnom, nego primarno sigurnosnom pitanju, važnom za građane BiH, ali i cijelu Europu,, presudan je za bilo kakvo riješavanje ili odgovor na ovaj veliki izazov.

Dok god ministar sigurnosti bude smatrao ilegalne migrante turistima, a prava riješenja „seksi idejama“, to će građanima govoriti da ta politika neće i ne želi pružiti sigurnost građanima.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ............20.11.2020 12:49 sati
    Ma sta ce oni uraditii hahah
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2020
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio