Uhićeni u Mostaru preuzeli dug pa reketarili poduzetnika koji ih je angažirao

Datum objave: 23.11.2020   Broj čitanja: 674
Pripadnici Federalne uprave policije su jutros započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva “Inpact".
Uhićeni u Mostaru preuzeli dug pa reketarili poduzetnika koji ih je angažirao

 

Uhićene osobe se dovode u vezu s izvršenjem kaznenih djela “Organizirani kriminal”, “Iznuda”, “Prevara” i “Otmica".

Postupajući po naredbi Županijskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Mostara, te je uhapšeno osam osoba iz Mostara inicijala S.D. (1978.), A.Š. (1987.), A.F.(1991.), R.D. (1970.), M.V. (1979.), V.D. (1975.), Đ.D. (1982.) i E.M. (1972.).

Oni se sumnjiče da su se u ožujku 2020. godine, planski udružili u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, na način da su od jednog poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećoj osobi od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke ”Audi A6” i novčani iznos od 3.400 KM, a nakon čega su se usmjerili na spomenutog poduzetnika, te od istog na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo “BMW” čija je vrijednost cca 30.000 KM, i novac u iznosu od 2.000 KM.

Prilikom pretresa je do sada pronađena materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge “amfetamin” i “cannabis sativa L” vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, municija, veća količina novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih kaznenih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Uhićeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, nakon čega će u zakonskom roku biti predana na daljnju nadležnost tužiteljstvu.

Iz FUP-a ističu da su značajnu podršku prilikom realizacije ove operativne akcije pružili pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH i Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio