Amazon ušao u Hrvatsku

Datum objave: 24.11.2020   Broj čitanja: 499
O suradnji se još uvijek službeno ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz Amazona, no prve pošiljke iz Velike Gorice već pristižu svojim naručiteljima.
Amazon ušao u Hrvatsku


Ovih je dana najveća online trgovina na svijetu i službeno počela suradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, a potencijalno i okolnih zemalja.

 

Prvi su Amazonovi paketi prije samo nekoliko dana počeli pristizati u novi veliki distributivni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici, piše Index.hr.

 

O suradnji se još uvijek službeno ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz Amazona, no prve pošiljke iz Velike Gorice već pristižu svojim naručiteljima.

 

- Ne možemo otkrivati imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim web trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količine pošiljki-, rekli su za Index iz Hrvatske pošte.

 

U prilog cijeloj priči govori i neodređena objava HP-a u kojoj se govori kako je Hrvatska pošta “od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim web trgovcima”.

 

- Hrvatska pošta je od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim web trgovcima. Preduvjeti ove suradnje, osim strateške pozicije Novog sortirnog centra, bili su i visoki standardi kvalitete pripreme za dostavu i samog procesa dostave. Za korisnike to znači brže rokove dostave i bolju dostupnost artikala-, naveli su iz Pošte.

 

Kazali su kako je preduvjet za suradnju bila izgradnja novog centra u Velikoj Gorici.

 

-U proteklim godinama Hrvatska pošta se snažno okrenula temeljnoj djelatnosti i razvoju logističkih kapaciteta. Izgradnja Novog sortirnog centra, kao jednog od najmodernijih logističkih središta u ovom dijelu Europe, poštu je pozicionirala kao važnog logističkog partnera u ovom dijelu Europske unije i regiji. Suvremena infrastruktura je presudna,- poručili su iz Hrvatske pošte.

 

Amazon je daleko najveća globalna online trgovina. Prihod im je lani iznosio 280 milijardi dolara, a zapošljavaju više od milijun ljudi – Alibaba je istovremeno imao 72 milijarde, a Wish 1.9 milijardi dolara prihoda.

 

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos lani je postao najbogatiji čovjek na svijetu, čije bogatstvo se sredinom 2019. procjenjivalo na više od 160 milijardi dolara, a danas je to oko 190 milijardi dolara, prema podacima objavljenima ovaj mjesec.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio