Svete mise zornice od 6.00 sati u Grudama! Fra Stanko: Otvorimo Kristu svoje srce

Datum objave: 29.11.2020   Broj čitanja: 1839
Ujutro počinju svete mise zornice. Narod se odriče sna kako bi slavio Gospodina i pripremao se za Kristov dolazak.
Svete mise zornice od 6.00 sati u Grudama! Fra Stanko: Otvorimo Kristu svoje srce

 

U župi Grude, u crkvi svete Kate, svete mise zornice su od 6 sati ujutro i tradicionalne su otkad je fra Stanko Pavlović u župi Grude. Tim povodom, grudski župnik je i u propovijedi ove prve nedjelje došašća naglasio da je ovo drukčija godina od ranijih, ali to ne smije vjernike odvratiti od vjere. - Gledao sam na njemačkoj televiziji sinoć jednu zanimljivu emisiju o tome kako se njemački gradovi pripremaju za Božić. Sve puno blještavila, luksuza, darova... ali nigdje Gospodina. Onda prebacim na hrvatsku televiziju, a tu kažu kako nema adventa u Zagrebu. Ma ima adventa braćo i sestre. Nije advent otići u Zagreb, jesti i piti. Advent je u našim srcima. Tu u srcima se mi pripremamo za Kristov dolazak - istaknuo je fra Stanko Pavlović ove nedjelje, na prvu nedjelju došašća.


Pozvao je svoje vjernike da pripaze na svoje zdravlje u ovom vremenu. - Naša crkva na zornicama uvijek je bila prepuna. I ove će godine na zornicama biti vjernika i ja se radujem svakom vjerniku, ali ako je netko prehlađen, ako se ne osjeća dobro neka kod kuće slavi Gospodina i neka ne zaboravi na obiteljsku molitvu. Pojačajte obiteljsku molitvu u ovom vremenu adventa. Današnje evanđelje poručuje: Bdijte! Vjernici, budimo budni, čuvajmo svoje zdravlje, ali i čuvajmo svoju dušu. Pripravimo put Gospodinu, otvorimo Kristu svoje srce i u ovom božićnom vremenu - poručio je fra Stanko Pavlović.


Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • 02.12.2020 18:36 sati
  Nebojte se Isus je rekao ja sam svama cuvaj se Zagrebe.
 • Gr-Zg30.11.2020 12:25 sati
  Bravo za moje Grude u mislima sa ❤ sa vama
 • z.t.30.11.2020 11:54 sati
  U mislima uvijek s vama i uz vas, pa tako i jutros na prvoj zornici, vaš Zdenko iz ZG-a; jer i Bog je na našoj strani i stoga radujmo se njegovom skorašnjem dolasku.
 • N.n.30.11.2020 11:27 sati
  Svaka cast drago mi je da ce biti mise zornice. Dragi narode maske nosite vjerujte nisu teske a mogu pomoci
 • Zg29.11.2020 22:44 sati
  Lijepo rečeno i srcu ugodno. Neka sve narednih tjedana prođe u miru i najboljem redu i neka narod ostane zdrav i radostan. lijep pozdrav fra Stanku i fra Anti.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio