Predsjednik Milanović: Neka se Bošnjaci ne zanose, bez Hrvata nema strateških odluka

Datum objave: 11.12.2020   Broj čitanja: 712
Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović gostovao je u HTV-ovom Dnevniku, gdje je govorio o situaciji s koronavirusom, cijepljenju, svom neodlasku na summit u Bruxelles i drugim temama.
Predsjednik Milanović: Neka se Bošnjaci ne zanose, bez Hrvata nema strateških odluka

 

Milanović je komentirao i situaciju u BiH i budućnost Daytonskog sporazuma.

''Dayton je takav kakav je i ne vidim uopće načina da ga se promijeni bez nasilja. Ne mislim na rat. Mislim naprosto na mentalno i svako drugo nasilje koje u BiH, to svatko zna, nikad nije prolazilo. I uvijek je izazivalo još veće nasilje. Vi ne možete bosanski sustav, bosanskohercegovački okvir promijeniti bez volje konstitutivnih naroda'', rekao je Milanović.

''Imate Hrvate - da, Hrvati postoje, kao i Bošnjaci, postoje, ne možemo se praviti da ne postoje - koji su nezadovoljni u toj državi. Je li to neka tajna? Jesam li ja nacionalist ili šovinist ako to kažem? To je sad problem onih koji se sa mnom ne slažu što će to meni jako teško reći, mada će mi to reći, već i govore. Neka se ne zanose da će bilo kakve strateške odluke o ičemu biti donošene bez suglasja triju konstitutivnih naroda, i to nije nikakav srednji vijek, i bez toga nema građanske države. Dakle, još jednom govorim, građanska država je daleki, daleki san, i to je lijepa stvar, ali prvo sapun, onda parfem'', zaključio je.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • milan12.12.2020 19:43 sati
    Ovaj Milanovic namjerno zaboravlja presude Evropskog suda za ljudska prava po kome 500 tisuca ljudi koji nisu ni u kakvim vjerskim strankama imaju pravo kandidirati za najvise funkcije u Drzavi B-H.Objavite molim vas ovaj komentar.
  • Ero12.12.2020 14:18 sati
    Milanović je HDZ-ovac! I to starinski! Volim ga!
  • milan12.12.2020 12:44 sati
    ja sam od glave do pete B-H katolik odnosno hrvat i cast mi je na slijedecim izborima idem za clana Predsjednistva B-H iz reda B-H katolika odnosno hrvata.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio