Pandemija nagnala ljude da se više bave tjelovježbom

Datum objave: 21.12.2020   Broj čitanja: 202
Mobilna aplikacija za praćenje sportskih aktivnosti Strava objavila je svoje godišnje izvješće s nekim zanimljivim statistikama koje prikazuju promjene u navikama njihovih 73 milijuna korisnika..
Pandemija nagnala ljude da se više bave tjelovježbom

 

Mobilna aplikacija Strava jedna je od najkorištenijih aplikacija tog tipa u svijetu, a njezina pozicija mogla bi se dodatno ojačati najavljenim gašenjem konkurenta, mobilne aplikacije Endomondo. Iz Strave su objedinili statistike za svojih 73 milijuna korisnika diljem svijeta i analizirali kako su se oni rekreirali tijekom pandemijske 2020. godine – i došli do zanimljivih zaključaka, prenosi BUG.hr

 

Tijekom ove godine Strava je zabilježila rekordnih 1,1 milijardu aktivnosti, odnosno njih preko 30 milijuna tjedno. To ne samo da je dosadašnji rekord, već je i porast od 33% u odnosu na 2019. godinu. Za to je zaslužna sve veća fizička aktivnost ljudi "zatočenih" u raznim oblicima karantena i lockdowna, kao i porast broja korisnika od oko 2 milijuna svakog mjeseca.

 

Trčanje, žene i bicikli

Tijekom ove godine korisnici Strave istrčali su tri puta više maratona nego lani, unatoč tomu što su mnoge organizirane utrke bile otkazane. Najviše ih je zabilježeno u travnju, a čak 76% svih istrčanih maratona korisnici su trčali – sami. Broj "solo" maratona u odnosu na 2019. godinu u tom je mjesecu bio čak 10 puta veći nego u travnju 2019. godine. Usto, 55% korisnika koji su trčali uz Stravu zabilježilo je ove godine svoje osobne rekorde na dužinama od 5 i 10 kilometara te na polumaratonima (21 km) i maratonima (42 km).

 

Najveći rast broja rekreativnih sportskih aktivnosti zabilježile su žene u dobi od 18 do 29 godina. One su ove godine imale 45% više takvih zabilježenih aktivnosti, dok je kod muškaraca porast bio 27%. Uz trčanje, vožnja bicikla i rekreacija u zatvorenim prostorima bilježili su najveći porast popularnosti (do 2 puta više u odnosu na lani), dok je broj rekreativnih hodanja u prirodi porastao za tri puta.

 

Ukupno gledajući, korisnici Strave u 2020. godini su pretrčali nešto preko 3 milijarde kilometara, a biciklisti su prevalili preko 13 milijardi kilometara.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio