'VAR' stigao do Gabele i Tešnja! Podignuta optužnica zbog namještanja utakmica

Datum objave: 24.12.2020   Broj čitanja: 293
Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu za koruptivna kaznena djela u predmetu "Var" za organizirani kriminal, primanje mita, dara ili drugih oblika koristi radi namještanja nogometnih utakmica u BiH.
'VAR' stigao do Gabele i Tešnja! Podignuta optužnica zbog namještanja utakmica

 

Tužiteljstvo će u postupku tražiti oduzimanje nezakonite imovinske koristi od optuženih, te zabranu obnašanja poziva, djelatnosti i bilo kakvih dužnosti u nogometnim i natjecateljskim savezima u BiH u trajanju od 5 godina za osumnjičene u ovom predmetu.
 

Optužnica je podignuta protiv Vladimira Dominkovića, Ilije Živkovića i Kenana Bajraktarevića.

Tužiteljstvo će navode optužnice dokazivati pozivanjem više svjedoka i stručnih vještaka i prezentiranjem više desetaka materijalnih dokaza. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.


U optužnici se navodi, da je optuženi Dominković, kao ovlaštena osoba, delegirao optužene Živkovića i Bajraktarevića za suce na određenim nogometnim utakmicama Prve lige Federacije BiH, nakon čega su od uprava i predstavnika nogometnih klubova zahtjevali i primili dar u vidu novčanih iznosa od najmanje 3.000 KM pa do skoro 7.000 KM po utakmici, kako bi zauzvrat utjecali na ishod utakmica, a potom nezakonitu imovinsku korist međusobno djelili.


Detaljno provedenom istragom policijskih djelatnika SIPA pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, prikupljenim dokazima su zadokumentirana najmanje dva slučaja preuzimanja novca od strane optuženih, na području Čapljine i Doboja, za ishode utakmica koje su se igrale u Gabeli i Tešnju.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio