FOTOREPORTAŽA: HNK GRUDE S OVOM DJECOM NEMAJU STRAHA ZA BUDUĆNOST

Datum objave: 24.12.2020   Broj čitanja: 1045
HNK Grude, velikan s Elić Luke star 61 godinu i dalje je pojam za najmlađe žitelje Gruda koji od vrtićkih nogu sanjaju obući sveti dres.
FOTOREPORTAŽA: HNK GRUDE S OVOM DJECOM NEMAJU STRAHA ZA BUDUĆNOST


Proteklih dana obišli smo treninge mlađih uzrasta, a kada se pogledaju kvaliteta, tehnika i znanje, od malih Gruđana puno toga se može očekivati. I u ovoj teškoj godini HNK Grude je okupio velik broj djece, i to kvalitetne.

Radom i trudom trenera i ljudi u klubu Grude imaju sve natjecateljske selekcije, od limača do juniora čime se malo klubova u Hercegovini može pohvaliti. Sve natjecateljske ekipe početnici, pionici, kadeti i juniori nalaze se u samom vrhu svojih liga, a limači igraju razvojnu ligu Hercegovine, što dovoljno govori o trudu i radu trenera.

Trenutno, klub broji oko 190 djece što je s obzirom na situaciju u ovoj godini veliki uspjeh. Treneri s kojima smo razgovarali ističu da su i u doba koronavirusa uspjeli održati broj djece koja treniraju u klubu. U tome je, naravno, pomoglo što su poboljšani uvjeti za rad, stiglo je igralište s umjetnom travom i reflektorima i to je omogućilo bolji rad svima.

Treneri potvrđuju da je u klubu puno talentirane djece koja su već otišla u neke druge klubove, a jedan normalan, razvojni put i je da najtalentiraniji s 15 ili 16 godina okušaju se u jačoj ligi. - Danas djeca ne trebaju ići rano iz naše sredine pošto se odlično radi s djecom, ali naravno kada dođu u neke godine njihov razvojni put nitko ne treba spriječavati. Dobro je da se okušaju u klubovima koji igraju jaču ligu, koji su u najvišem rangu, to je normalno i prema tome ih usmjeravamo. Imamo suradnju s Hajdukom i sa svim klubovima u Hercegovini i prave se razne selekcije tako da, ako je dijete talent i hoće raditi, netko ga mora primijetiti - ističu u klubu.

Lakše je i djeci iz manjih sredina poput Gruda otići negdje u današnje vrijeme nego nekad ranije kad nije bilo ovoliko sredstava informiranja i komuniciranja pa je bilo teže i zapaziti igrača.

U omladinskom pogonu tako je situacija, što vidimo na terenu, odlična, a uz veću podršku cjelokupne lokalne sredine može se napraviti i dodatni iskorak. Pet trenera Miro Primorac, Jerko Miloš, Josip Ćutuk, Vedran Vlašić i Zvonimir Erkapić izvlače maksimum iz svojih igrača koji kroz omladinski pogon čine pozitivnu priču u ovim teškim vremenima.Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio