Bitcoin dosegnuo novi rekord na 28.600 dolara

Datum objave: 31.12.2020   Broj čitanja: 319
Bitcoin je u srijedu dosegnuo rekordnu vrijednost od 28.599,99 američkih dolara.
Bitcoin dosegnuo novi rekord na 28.600 dolara

 

Zahvaljujući pojačanom interesu investitora najpopularnija digitalna valuta je ove godine višestruko uvećala vrijednost. Otkako je 16. prosinca prvi put probila granicu od 20.000 dolara, porasla je za gotovo 50 posto.

 

Potražnja za bitcoinom raste, posebno kod većih američkih ulagača, zahvaljujući otpornosti na inflaciju i potencijalu za brzi dobitak, ali i očekivanjima da će postati uobičajena metoda plaćanja.

 

Investitori kažu da je rastu bitcoina pomogla i ograničena emisija novih kriptokovanica koju stvaraju takozvani “rudari” koji rješavanjem matematičkih zagonetki potvrđuju transakcije u blockchainu te tako generiraju nove kriptokovanice koje ulaze u opticaj. Osim toga, mnogi investitori koji su nedavno ušli na tržište drže svoje pozicije, tako da je ponuda bitcoina vrlo slaba, a potražnja raste.

 

Prema najnovijim podacima na internetskoj stranici CoinMarketCap tržišna kapitalizacija bitcoina premašila je 518 milijardi dolara.

 

Ostale vodeće kriptovalute nastoje držati korak s bitcoinom. Druga najveća kriptovaluta Ethereum pala je za 0,4 posto na dnevnoj razini, ali u ovoj godini ostvarila je dobitak od oko 465 posto.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio